Bezoek aan de Kreadoe

Dit blog ‘Bezoek aan de Kreadoe’‘ is geschreven voor mirjammolenbeek.nl door Gabriëlla. Tekst en foto’s zijn van haar hand.

bezoek aan de Kreadoe

Vorige week waren het weer de dagen van de Kreadoe in Utrecht. Ieder jaar in april en in oktober/november word je in een roze walhalla onder gedompeld in alles wat er op creatief gebied te vinden is: schilderen, kaarten maken, puzzelen, noem het maar op. De Kreadoe was van woensdag tot zondag en ik neem je graag mee in mijn dag op de Kreadoe en mijn ervaringen van dit jaar. 

Ieder jaar breng ik de laatste zondag – samen met mijn moeder en twee dochters- een bezoek aan de Kreadoe. Samen lopen we altijd een rondje over de beurs en proberen we op ieder ons eigen gebied (moeder: haken/breien, dochters: van alles 😊 en ik breien & spinnen) nieuwe dingen te vinden, inspiratie te zoeken en iedereen te ontmoeten

Dus  bepakt met een trolley (nee, zoveel hopen we niet te kopen, maar voor de jassen en de broodjes heel handig) liepen wij de beurs op. Het eerste wat je ziet is een gezellige dj op een gouden auto die je verwelkomt.  

dj op de kreadoe

Het was even wennen dit jaar, want in het kader van duurzaamheid waren er geen plattegronden gratis beschikbaar. Ik had deze geprint op a3, maar dat was helaas niet heel duidelijk. De laatste optie was dat je het via een app deed. Maar die kreeg ik niet aan de praat. We hebben maar op de grote borden gekeken om te zien waar we heen wilden en wat foto’s van de juiste stands.

So off we go! Eerste stop: Studio Spintol & Foxy Fibers! Wat leuk om Bregje nu in het echt te mogen  ontmoeten. En wat een schitterende stand! Helaas voor mij was mijn wens van de Rainbow Fluf al uitverkocht, maar ik heb een schitterende blauwe mee genomen die ik kan combineren met mijn okergele. Ik heb me moeten bedwingen in de zelf geverfde garens maar wat een snoepjes!

foxy fibers

Er waren best veel plekjes waar je foto’s kon maken met onderdelen van exposanten. Zo ook bij Scheepjes. Mijn dochter Jacky dook graag even in bad met wat garens. 

Kreadoe Scheepjes

Mijn moeder kocht bij Haak maar aan bij Sas schitterend zwart Bobbiny garen om een poef te omhaken. Helaas zijn we het patroon wat ze wilde gebruiken verloren op de beurs 🙁 Maar we vinden vast wel iets anders moois. 

De meiden wilde ook wel weer iets nieuws uitproberen, zoals we eigenlijk ieder jaar doen. Zij hebben bij DV candles een kaarsenstandaard gemaakt en we gingen naar huis met een set om zelf kaarsen te maken. 

Carmen was er van New Leaf Designs. Zij heeft een schitterend boek gemaakt Breien met Kleur met allemaal mooie inbreipatronen. We hebben wat gesproken over het boek en haar verhuizing naar Invernes in Schotland! Zo spannend zo’n stap. 

MadebyLisetje was er en die heb ik even gesproken en ze heeft me kort laten zien hoe zij nu het intercontinentaal breien averecht doet. Nu flink veel oefenen 😊

Op de beurs stond ook stichting breiboezem. Deze dames breien voor vrouwen die een (gedeeltelijke) borstamputatie hebben gehad door het verstrekken van gratis gebreide borstprotheses. Ik vind dit een heel mooi initiatief. Mocht je er meer over willen weten kijk dan hier: https://breiboezem.nl

Bij We are Knitters kreeg ik van mijn moeder 6 bollen The Wool om groot grof vest te maken voor s avonds op de bank. Zo lief.

Kortom: het bezoek aan de Kreadoe was zeer geslaagd. We gingen moe en voldaan naar huis met toch meer spullen dan we hadden gedacht 😊.

Creativiteit verbindt, en het maakt niet uit wat je maakt en doet. Dat is het leuke aan de Kreadoe. Helaas heb ik niet heel veel nieuwe dingen gezien. Volgend jaar gaan we kijken of we weer kunnen gaan 😊.

mijn aankopen tijdens de Kreadoe
Mijn aankopen tijdens de Kreadoe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven