Brei een muts voor de winter

Een van de opdrachten van de #mmherfstbucketlist luidt ‘Brei een muts voor de winter’. In dit blog zal ik een aantal breipatronen voor mutsen met je delen.

Clayoquot Toque

colourworkbinnenstebuitenbreien

De Clayoquot Toque is een gratis breipatroon (maten zowel voor kids als volwassenen) van TinCanKnits. Super leuk als je wil oefenen met het breien van colourwork!

Kun je wel wat tips gebruiken voor het breien van colourwork, of heb je hulp nodig met het breien van een Engelstalig patroon? In de Online Brei Campus vind je een tutorial voor deze muts. Ik help je stap-voor-stap door het patroon heen, en geef colourwork tips.

Mijn voorbeeld is gebreid met Kremke Bebe Soft Wash. Maar de Erika Knight British Blue is ook geschikt!

Classic Ribbed Hat

Foto credits: Purl Soho

De Classic Ribbed Hat van Purl Soho is zo’n patroon dat lekker makkelijk weg breit, met als resultaat een geweldig fijne basic muts die overal bij kan!

Het patroon geeft zowel maten voor kids als volwassenen.

Erika Knight British Blue is een heelrijk wolletje voor deze muts. 

Northward Hat

Foto Credits: TinCanKnits

Als je lekker snel klaar wil zijn, is dit patroon heel geschikt! De Northward Hat van TinCanKnits brei je namelijk met een lekker dik, bulky garen, zoals de Erika Knight Big Vintage. 

Heb je nog niet eerder kabels gebreid? Dan kan je ook eerst aan de slag met de kabelmuts uit de Online Brei Campus.

Colourwork Breien: tips

Brei je een colourwork muts voor de winter? En ervaar je dat jouw colourwork redelijk strak wordt? Dan kan het helpen om je breiwerk binnenste buiten te houden. Ik leg uit hoe je dat doet in de video ‘Colourwork binnenste buiten breien: hoe? En waarom eigenlijk?’

Wanneer je colourwork in het rond breit, en er zit net een colourwork stukje in de overgang van de ene naar de andere ronde, dan kan dat zichtbaar worden in je werk. Om dat te voorkomen kan je hetzelfde trucje toepassen als wanneer je strepen breit in het rond.

De Feestdagen komen er weer aan!

Op deze pagina staan de leukste cadeau suggesties voor je klaar. Stuur het linkje gerust door naar de Sint  of de Kerstman, of naar degene die cadeautjes voor jou koopt voor welke Feestdag je ook viert in deze periode!

Uiteraard pakt MirjamMolenbeek je bestelling graag (gratis) voor je in. Lees er op de Feestdagen-pagina meer over.

Verzenden en afhalen in de komende periode

Rondom de Feestdagen is het druk bij de post. Om die druk er een klein beetje af te halen, adviseert MirjamMolenbeek om tijdig te bestellen.

Cadeaus voor 5 december: bestel uiterlijk 25 november

Cadeaus voor Kerstmis: 15 december is de uiterlijke besteldag

Bestellingen die tussen 16 december en 8 januari worden geplaatst, worden wegens vakantie vanaf 9 januari verzonden op volgorde van binnenkomst*. In deze periode kunnen er ook geen bestellingen worden afgehaald.

🧶 Veel breiplezier!

Mirjam

*m.u.v. breipakketten horend bij de Online Breilessen voor Beginners; deze zullen in deze periode gewoon worden verzonden

Scroll naar top