Breipatronen voorjaar 2022

Op zoek naar leuke breipatronen voor het voorjaar van 2022? In dit blog deel ik een aantal tips met je.

Lace Column Wrap Purl Soho

De Lace Column Wrap van Purl Soho (gratis breipatroon) is een heerlijke zachte en luchtige sjaal! Toch biedt de sjaal voldoende warmte, omdat deze wordt gebreid van zijde en mohair. Mohair heeft als eigenschap flink wat warmte te geven, de toevoeging van zijde maakt het heerlijk zacht rond je hals.

Omdat de wrap heel licht is, kan deze makkelijk mee in je tas. Zo heb je een ‘wrap’ die je warm houdt op de nog wat koelere lente-momenten, maar die ook zo weer in je tas kan als de zon flink doorbreekt. Je kunt de ‘wrap’ in een kleine versie breien (scarf) of in een wat grotere versie (wrap). Op de foto zie je de ‘wrap’ versie

Foto van PurlSoho.com

Ik adviseer de Kremke Silky Kid voor deze wrap. Je breit 2 kleuren samen, wat een heel mooi gemêleerd effect heeft. Voor de kleine versie hebt je 2 bollen van elke kleur nodig. Voor de grotere versie gebruik je 3 bollen van de ene en 3 bollen van de andere kleur. Je breit de sjaal op een naald 3.75 mm. Je breit heen-en-weer dus je kan rechte naalden gebruiken, of een 40 of 80 cm rondbreinaald (waarop je heen-en-weer breit).

Combineer bijvoorbeeld de volgende kleuren:

Navy en Jeans

Heide en Oudroze

Nebel en Atraciet

Camel en Nature White

Anker’s Summer Shirt van PetiteKnit

Heb je het Anker’s Summer Shirt nog niet in je garderobe? Dan is nu het moment om dit heerlijke voorjaars-truitje te gaan breien! Het patroon is heel goed te doen voor wie voor de eerste keer een trui wil breien. Kun je nog niet rond breien? Dan kun je dat via de Online Brei Campus leren.

over MirjamMolenbeek
Anker’s Summer Shirt

Ik heb het je makkelijk gemaakt: ik heb een breipakket gemaakt voor dit Summer Shirt. Hoef je alleen nog je maat en kleur te kiezen, en te checken of je de benodigde breinaalden op voorraad hebt.

Coffee and Cable Sock van Ineke

Luchtige sokken in een fijne, zachte (maar toch stevige) mix van wol en linnen: de Lazy Linen. Deze kunnen niet ontbreken in de lijst ‘Breipatronen voorjaar 2022!’

Coffee and Cable Sock

De Coffee and Cable Sock is ontworpen door Ineke (@lunasterknit op Instagram). Ze verzon het patroon vorig jaar, naar aanleiding van de #koffieboontjeskal van @it.is.a.sarah (Instagram). Het breipatroon staat vanaf 18 maart 2022 exclusief in de Online Brei Campus (inclusief video tutorial). Vanaf het najaar van 2022 zal het patroon los bij Ineke te koop zijn.

Leonie van Julie Weisenberger

De Leonie van Julie Weisenberger (ja, de mevrouw achter CocoKnits) staat heel hoog op mijn ‘to knit’ lijstje! Een prachtige, heel luchtige trui die fijn draagt over een jurkje of top. Linnen is natuurlijk perfect om te dragen naar de zomer toe! Het lijkt altijd wat stroef als je ermee breit. Maar als je eenmaal een aantal rondes gebreid hebt, voel je het linnen onder je handen zachter worden. En hoe vaker je het draagt, hoe zachter het wordt.

breipatronen voorjaar 2022

Een van de aangeraden garens is Bc Garn Lino. En laat dat nu net het allernieuwste garen zijn dat toegevoegd is aan mijn webwinkel!

Update 29 maart 2022: inmiddels ben ik aan de slag gegaan met de Leonie! Al mijn opmerkingen over dit patroon – en een overzicht van de hoeveelheid BcGarn Lino die je per maat nodig hebt – vind je op mijn Ravelry Project Pagina.

Vanwege familie-omstandigheden zal MirjamMolenbeek op 8 en 9 augustus onverwacht niet deelnemen aan de Knit en Knot beurs. Bestellingen die daar afgehaald zouden worden, worden naar je opgestuurd.

Webshop bestellingen worden, dankzij fijne hulp, gewoon verzonden. Mails worden tussen 9 en 12 augustus weer beantwoord. Daarna zijn er vanwege vakantie nog wat aanpassingen. Alles over die aanpassingen lees je hier.

Tot en met 21 augustus mag je code ‘knitenknot’ gebruiken voor 15% korting op de Online Breilessen voor Beginners en/of voor een halfjaar abonnement op de Online Brei Campus.

Bestellingen vanaf 30 Euro die je tot en met 21 augustus plaatst, worden gratis verzonden als dank voor je geduld vanwege de familie-omstandigheden en vakantie-tijd.

🧶 Veel breiplezier!

Mirjam

Scroll naar top