Kleur Inspiratie: Garens voor de Herfst en Winter

In dit blog deel ik wat kleur inspiratie: garens die ik koos in kleuren die in mijn ogen perfect passen bij de herfst en de winter!

Het is inmiddels november, en na een lange nazomer heeft de herfst nu toch echt zijn intrede gedaan. Het enige waar ik dan nog aan kan denken is: kaarsen, kopjes thee, dekentjes en heerlijke breiwerkjes. Mijn hoofd maakt gelijk overuren en ik maak allerlei kleurcombinaties met andere type garens dan dat ik in de zomer gebruik (denk: wol in plaats van katoen). Daarom deel ik in dit blog graag mijn favoriete kleurcombinaties ter inspiratie. 

Mijn inspiratie komt voort uit verschillende bronnen, maar voornamelijk uit de natuur. Ik houd van de natuur en ik ben vaak wandelend in, of fietsend door, de natuur te vinden. Kleuren uit de natuur lenen zich perfect als inspiratie voor een breiproject. Daarnaast scroll ik veel op sociale media zoals Instagram, Ravelry of Pinterest. Daar is van alles op te zien en het zijn echt prachtige media, maar werkt voor mij soms wat overweldigend. Vandaar dat ik dacht dat het fijn zou zijn een beknopt blog te schrijven over kleur inspiratie als het gaat om garens voor de herfst en de winter.

Dit blog heb ik opgedeeld in één combinatie per seizoen: de herfst en de winter.

Herfst

herfst

Wanneer ik aan de herfst denk, dan denk ik aan blaadjes en het bos. Daar is mijn kleurcombinatie op gebaseerd.

Léttlopi (Ístex) is een van mijn favoriete wolletjes om mee te werken. Het is een 100% IJslandse wol dat soepel over de naalden glijdt. De kleuren die ik heb gekozen zijn respectievelijk: 1418 Straw, 1704 Apricot, 1409 Gamet Red Heather, 9421 Celery Green Heather en 1420 Murky. Deze kleurcombinatie is wat mij betreft heel goed geschikt voor het breien van bijvoorbeeld een omslagdoek. En zijn het geen prachtige kleuren om een colourwork trui van te breien? De breipatronen van Jennifer Steingass bijvoorbeeld, lenen zich uitsteken voor een mooie trui in deze kleuren. Weet je niet hoe je een Engels patroon leest, een top-down trui breit, of hoe je colourwork het mooiste breit? Je leert het allemaal in de Online Brei Campus.

De Léttlopi is bij verschillende wolwinkels en webshops te koop. Kijk bijvoorbeeld eens bij HeleenDesign, Rebel With A Twist of Little Shop Around the Corner.

lettlopi
Foto’s van de bolletjes Lettlopi komen van de website van De Bondt BV

Winter

ijsvogel
Foto komt van natuurbescherming.nl

Als je mij zou vragen wat mijn lievelingsvogel is, dan hoef ik daar niet lang over na te denken. Dat is een ijsvogel! Die felle en contrasterende kleuren zijn prachtig. Wat een mooi beestje. Zelf vind ik te felle kleuren in mijn breiwerk niet mooi, daarom heb ik mijn kleurcombinatie ietwat neutraler gemaakt.

Het garen dat ik heb gekozen voor deze kleurencombinatie is Kremke Soul Wool – Babyalpaka – Alpaca garen en is te vinden bij Wolwinkel Pluche (samenwerkingspartner van de Online Brei Campus: ben je lid van de Campus, dan ontvang je 10% korting op al je aankopen bij Wolwinkel Pluche). Dit is een Alpaca garen dat heel zacht is en is geschikt voor breinaald 4-5 mm. Het is een worsted weight garen dat is gesponnen en geverfd in Peru. 

Ik zou hier een heerlijk zachte trui of een mooi deken van breien: hoe lekker warm en zacht tijdens de winter?! Als trui kun je bijvoorbeeld voor de Flax van TinCanKnits gaan. Hulp nodig bij het breien van de Flax? In de Online Brei Campus vind je stap-voor-stap video tutorials die je met gemak door het patroon heen helpen.

kremke baby alpaka
Foto komt van de website van Pluche Wol & Garens.

Ik hoop dat je hebt genoten van de kleur inspiratie en bijpassende garens voor de herfst en winter. Uiteraard is smaak en kleurkeuze persoonlijk, dus vertrouw op je eigen smaak en creativiteit bij het selecteren van kleuren voor je breiwerk. Wellicht dat dit blog ter inspiratie heeft geholpen!

Dit blog is geschreven door Liesbeth Scharp. 
Ik ben te vinden op Instagram via @today_i_crochet en ik maak ook YouTube filmpjes over mijn handwerkavonturen onder de naam @Today_I_Crochet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven