Sokken breien in de lente

Sokken breien in de lente? Yes! De laatste week heb ik juist ineens weer een enorme zin om sokken te breien. Nu de lente zich toch echt steeds vaker laat zien, en de avonden weer langer licht zijn, krijg ik zin in dit soort kleine breiprojecten van vrolijke wol!

Het voordeel van sokken als breiproject is dat je het overal mee naar toe kan nemen. Zeker in een mooie projectbag (kijk ook eens op Etsy naar ‘project bags’). Het past makkelijk in je tas. Tijdens lange autoritten (als bijrijder uiteraard) ligt zo’n project makkelijk op je schoot. En als je gevorderd sokkenbreier bent, kun je ook tijdens mooie films op de bank of in de bios lekker doorbreien!

lazylionsockyarnbrittasfavourite
Kremke Lazy Lion zelfstrepend sokken garen

Maar sokken breien in de lente, wat heb je daaraan? Nou genoeg! Er zijn heerlijke wolletjes die je het hele jaar door kunt dragen, zoals deze mooie handgeverfde garens . En wat dacht je van deze leukerds in je gympen? Wil je geen nylon als versteviging, dan zijn de Lazy Linen strengen iets voor jou. Linnen is hier een natuurlijke vervanging voor nylon: natuurlijke wol, maar toch met versteviging zodat je sokken lekker lang mee gaan. Verder kun je vast een voorraad breien voor komende winter voor de hele familie. Want die kleine projectjes betekent: geen warme wollen lappen over je schoot tijdens het breien. Dus ook op een warme lentedag heel goed te doen!

Heb jij ook ineens zin in het breien van sokken? Brei je magic loop, twee tegelijk, op sokkennaalden? Ik ben benieuwd! Laat gerust een reactie achter onder deze post. Ook als je een leuke patroontip hebt, hoor ik het graag. Ik heb hier in Ravelry een map gemaakt met een aantal van mijn favorieten.

Kun je geen sokken breien, maar zou je het wel graag willen leren? Of probeer je het al een tijdje, maar wil het met YouTube en/of een patroonboek niet lukken? Volg dan mijn tutorials in de Online Brei Campus (inclusief sokkenpatroon voor kind, small, medium en large maten). Kijk wel uit: sokken breien werkt verslavend!

2 reacties op “Sokken breien in de lente”

  1. Ik ben op dit moment bezig met een paar zomersokjes voor in mijn sneakers met een leuk kant patroontje. Ik vind sokken breien heerlijk omdat het project relatief snel klaar is 🙂 en ook in de zomer ik de tuin is het fijn om te doen.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Van harte welkom op mirjammolenbeek.nl!

Van 12 tot en met 22 augustus ben ik met vakantie en gelden er wat aanpassingen. Alles over die aanpassingen lees je hier.

Tot en met 21 augustus mag je code ‘knitenknot’ gebruiken voor 15% korting op de Online Breilessen voor Beginners en/of voor een halfjaar abonnement op de Online Brei Campus.

Bestellingen vanaf 30 Euro die je tot en met 21 augustus plaatst, worden gratis verzonden als dank voor je geduld vanwege eerdere familie-omstandigheden en vakantie-tijd.

🧶 Veel breiplezier!

Mirjam

Scroll naar top