Tutorial toegevoegd: Hollandse Hiel in Toe Up Sokken

In de Online Brei Campus is een tutorial toegevoegd voor het breien van de Hollandse Hiel in Toe Up sokken. Daarmee is de Toe Up Sokken tutorial-reeks nu nòg completer geworden!

Heb je altijd al sokken willen leren breien, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is deze reeks een echte aanrader.

Wat vind je allemaal in deze tutorial-reeks?

In de Campus stond al een complete video tutorial-reeks voor het breien van toe up sokken, oftewel: het breien van sokken van teen naar been. Aan de hand van het breipatroon Trusty Toe Up Socks neem ik je stap-voor-stap mee in het leren breien van deze sokken. Tegelijkertijd krijg je ervaring met het (beter) leren lezen van een Engelstalig breipatroon (in dit blog licht ik toe waarom ik iedereen adviseer Engelstalige breipatronen te leren lezen).

Bij de Trusty Toe up socks:

  • zet je steken op met Judy’s Magical Cast On
  • leer je hoe de de juiste maat/goede voetlengte breit
  • leer je hoe je een short row hiel breit
  • leer je hoe je het been en de boord breit
  • leer je hoe je afkant met jeny’s surprisingly stretchy bind off

Extra opties

Daarnaast staat er als extra optie een andere opzetmethode: de Turkish Cast On. Om je een inkijkje te geven in hoe de turorials er in de Online Brei Campus uit zien, heb ik deze tutorial hier gedeeld.

En nu is er dus ook een extra tutorial toegevoegd voor het breien van een hiel: de Hollandse hiel in toe up sokken.

Veel breiplezier!

turkishcastontoeupsokken

Wil je liever top down sokken leren breien, oftewel sokken van boord naar teen? Ook daarvoor vind je stap-voor-stap tutorials in de Online Brei Campus.

Scroll naar boven