Verslag Breidagen Zwolle

Henriëtte Veldman, blogger voor mirjammolenbeek.nl, bezocht op zaterdag 14 oktober de Breidagen in Zwolle. Hieronder lees je haar verslag. Tekst en foto’s zijn van Henriëtte.

Breidagen Zwolle

Het zal je niet ontgaan zijn: op 13 en 14 oktober vonden de Breidagen in de IJsselhallen in Zwolle plaats. 

Op Facebook, Insta én YouTube heb je er vast al veel over gezien, gehoord en/of gelezen. Misschien was je er zelf bij? Hopelijk heb je leuke dagen gehad en heb je veel nieuwe mensen leren kennen, garens kunnen voelen en wellicht iets leuks gekocht! Graag neem ik je mee (terug) naar de Breidagen in Zwolle in mijn verslag.

Eerst heb ik (op zaterdag 14 oktober) een ‘globaal’ rondje gedaan: wat is er zoal te koop, is er iets nieuws op de markt of is er iets wat ik ‘moet’ 😊 hebben? 

Tja, wat er vooral te koop is valt te raden: garens! Maar dan ook in álle soorten en maten! Hip, modern, klassiek. Dierlijke garens, plantaardige garens, garens van kunststof vezels, gemengde garens. Natuurlijk geverfd, machinaal geverfd. Uni kleuren, gemengde kleuren. Grote bollen, kleine bollen. Strengen. Complete pakketten. Veel prachtige voorbeelden van wat je met de garens kunt maken. En natuurlijk vond je op de beurs ook de benodigde gereedschappen, naalden, tasjes (projectbags), enzovoort. 

Maar ja, zoals je misschien gelezen hebt, had ik een maand eerder al in Denemarken wol gekocht, dus ik had geen garens nodig. Ik heb de beurs dus vooral gebruikt om nieuwe garens en accessoires te ontdekken.

strengen wol opdraaien
Vrijwilligers draaiden jouw streng wol op tot yarn cake

Mijn aankopen

Naast mijn brei-passie heb ik ook een passie voor boeken en voor tassen. Daar kon ik nog wèl wat van gebruiken. Ik heb het boek Ready-Set-Raglan (uitgave van Pompom) en een projectbag van WeAreKnitters gekocht. Het boek werd genoemd tijdens de Live van Mirjam met Maartje Bos van I-KNT (dit interview is terug te kijken in de Online Brei Campus). Terwijl ik het daar rustig stond door te bladeren, hoorde ik een positieve recensie van een dame die het boek aan haar vriendin aan het promoten was. En ze had gelijk: het is een zeer bruikbaar boek. 

verslagbreidagenzwolle

Meet & Greet MirjamMolenbeek

Vervolgens heb ik Mirjam opgezocht. Zij had een soort van Live / ‘meet & greet’ georganiseerd. Nou, dát heeft ze geweten! Het was zó druk! Veel mensen die haar lieten zien wat ze dankzij de Online Breicampus hebben kunnen maken. Maar ook voor gewoon een praatje. Zó leuk! Mirjam genoot er écht van! 

Breien verbindt

Daarna heb ik heel rustig weer een rondje over de beurs gelopen. Maar nu met de focus op de mensen. Zó veel verschillende types! Maar tóch allemaal met dezelfde passie: breien en/of haken. Zó bijzonder om te zien hoe die passie mensen verbindt! Bezoekers onderling, verkopers onderling, bezoekers met verkopers. Gewoon omdat je weet dat iedereen dezelfde passie heeft, weet je dat je makkelijk een gesprek kunt beginnen met diegene die naast je staat/zit. Ik heb het zelf ervaren: ik kwam een oud-collega tegen die ik uit het oog was verloren. We bleven aan het kletsen over breien, dus we hebben maar een brei-afspraak gemaakt. Daarna kwam ik tijdens het drinken van een kopje koffie aan de klets met iemand, met wie het gelijk klikte. Ook met haar heb ik een afspraak waarop ik me verheug. 

sokken brei machine

Dus moe maar voldaan kon ik naar huis. 

En Mirjam? Vlak voordat ik naar huis ging, heb ik haar nog even gedag gezegd. Ze had die avond lekker een rustig film-avondje met haar gezin. Maar of ze het eind van de film gezien heeft?? 😊 

Het verslag van Mirjam over de Breidagen in Zwolle hoor je in breivlog 90.

Scroll naar boven