Burnout Vest | Je hoofd leeg breien

Onderstaande tekst over mijn Burnout Vest postte ik laatst op mijn Instagram account. Ik kreeg zoveel reacties van mensen die er iets aan hadden, dat ik de tekst ook graag met je op mijn blog deel.

burnoutvest

Lampje op zwart

Dit is een foto van april 2019. In mijn Burnout Vest, zoals ik ‘m noem.

In januari 2019 ging mijn lampje op zwart. Ik begon weer voor de klas, want na 2 jaar ‘met wol spelen’ was het weleens tijd om weer aan ‘een serieuze baan’ te beginnen. Vond die stem in mijn hoofd – die niks van mijn onderbuikgevoel wilde weten. 
Het duurde 2 dagen. Toen ik op mijn vrije dag achter de kinderwagen – met daarin onze jongste dochter – liep, ging het lichtje uit. Letterlijk. Je weet hoe het voelt als je ooit een burnout hebt gehad. Ik had me voor die tijd nooit kunnen bedenken hoe dat was. Had aangeleerd dat mensen met een burnout ‘aanstellers’ waren… Het enige dat ik op dat moment kon: dat waar mijn hart lag. Voor mij was dat: iets creëren met mijn handen. Dit vest. Mijn burnout vest dus. En hoewel de lach op deze foto nog heel wat pijn en verdriet verbergt, was ik wèl enorm trots dat ik deze stap had gezet. De eerste stap naar zelfzorg.

Bedrijf met een Missie

4 jaar later. Ik heb een prachtig bedrijf neer gezet. Een bedrijf met een missie: elke hardwerkende vrouw die mooie dingen wil bereiken (of dat nou als ondernemer, werknemer of mamma is) laten ervaren hoeveel rust breien in je hoofd kan geven, waardoor je harder groeit als persoon èn in je professionele loopbaan dan je ooit had kunnen bedenken. Even uit je hoofd, om vervolgens keuzes te kunnen maken die voortkomen uit jouw gevoel. En dat geeft een mega resultaat. 

Je hoofd leeg breien

Die burnout die krijg je niet als je een aansteller bent. Die krijg je als je denkt dat jij jezelf op de laatste plek moet zetten en als je hard blijft doorwerken zonder je hoofd af en toe even uit te zetten…. Herkenbaar? Laat alles NU uit je handen vallen en ga even zitten met een breiwerkje. Al lukt het maar 10 minuten. Doe dit een paar dagen achter elkaar. Benieuwd wat het je brengt 🙏✨

**Zit je nu in een burnout of voel je dat je er tegenaan zit? Zoek professionele hulp die voor jou goed voelt. En brei er daarnaast op los. Dan komt het weer goed. Misschien wel beter dan ooit. Sterkte 💙**

Mocht je het lastig vinden breien in je dagelijks leven meer te implementeren, terwijl je weet hoeveel het breien je oplevert? Dan zijn de Tijd Voor Jezelf Brei Avonden wellicht iets voor jou!

Scroll naar boven