Online Breilessen voor Beginners

Leren breien in je eigen tempo, maar wel met een stok achter de deur. Zonder dat je er de deur voor uit hoeft, maar wel in een groepje èn met de mogelijkheid al je vragen te stellen.

Klinkt goed? Lees dan gauw verder!

onlinebreilesbeginners

Merk jij dat je:

breien al een keer hebt geprobeerd, maar je nog niet het gewenste resultaat krijgt?

graag wil leren breien, maar je geen idee hebt waar je precies moet beginnen?

al heel veel informatie hebt gezocht over welke breinaalden en welke garens je zou kunnen gebruiken, maar daardoor door de bomen het bos niet meer ziet?

de leukste breipatronen voorbij ziet komen, maar niet weet welke stappen je kan zetten om deze patronen ook te leren breien?

gewoon nieuwe hobby's aan het ontdekken bent en je breien heel hoog op het lijstje hebt staan?

Dan biedt MirjamMolenbeek je de oplossing. Als je namelijk van breien je nieuwe hobby wilt gaan maken of als je de basis van het breien goed wil leren, dan zijn de Online Breilessen voor Beginners iets voor jou!

Dit leer je in de Online Breilessen voor Beginners

alles over garens, de juiste breinaalden kiezen en het gebruik van Engelstalige patronen (waaronder die van Ravelry)

het opzetten van steken

recht en averecht breien

hoe je een boordsteek breit

hoe je netjes afkant

de basis van Engelse breitermen

meerderen en minderen

netjes een nieuwe bol/kleur wol aanhechten

het aan elkaar mazen van je werk

het herstellen van foutjes in je breiwerk

hoe je je breiwerk kunt wassen en blocken

begrijpen wat je kunt met de informatie die op een wolband staat

En dit alles doe je zonder eindeloos te hoeven zoeken naar de juiste YouTube video's of wisselende informatie over de geschikte materialen om te gebruiken. Je krijgt toegang tot een Online Leeromgeving waar je alle video's kunt vinden. Je krijgt bovendien begeleiding tijdens Skype-sessies. Als je er even niet uitkomt, kun je dus al je vragen tijdens de Skype sessies stellen.

Wist je dat het gebruik van de juiste materialen zo'n 80% van je breiplezier bepaalt?

Dat is dan ook een van de redenen dat bij deze cursus de benodigde materialen zijn inbegrepen. Je zal kennis maken met verschillende wolsoorten en met de fijnste breinaalden.

Je krijgt het breien onder de knie door tijdens de Breilessen voor Beginners te werken aan een paar vingerloze handschoenen. Daar blijft het niet bij! Je breit ook een heerlijke sjaal. Geen saaie rechtoe-rechtsaan sjaal, maar één met het gebruik van verschillende kleuren en puntige uiteinden. Geen eindeloze proeflapjes breien dus, maar accessoires waar je echt iets aan hebt.

De Online Breilessen voor Beginners zijn zo opgezet dat je alle basistechnieken van het breien aan het einde van de lessnereeks beheerst èn dat je voldoende kennis hebt om ook na de lessen met nieuwe patronen aan de slag te gaan.

Online Breilessen, hoe werkt dat dan?

Nadat je de 'Online Breilessen voor Beginners' hebt aangeschaft, ontvang je direct een mail waarin je gevraagd wordt je wolkeuze door te geven. Vervolgens wordt het pakket met alle materialen die je voor deze cursus nodig hebt, naar je toe gestuurd. Op de dag dat de cursus van start gaat (zie voor data hieronder), ontvang je inlogcodes voor de Online Leeromgeving van MirjamMolenbeek. Je kunt vanaf dat moment inloggen bij de Online Breillessen voor Beginners. Iedere week komen er nieuwe lessen vrij in de Online Leeromgeving.

Je behoudt voor altijd toegang tot deze Online Leeromgeving! Eventuele toekomstige updates en/of aanvullingen ontvang je dan ook. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

Lessen bevatten video's, linkjes en PDF's. Tijdens het traject vinden 2 Skype gesprekken plaats met de groep: tijdens deze gesprekken bespreek je je voortgang met Mirjam en kun je al je vragen stellen. Uiteraard kun je tijdens het traject je vragen ook per mail sturen naar Mirjam.

Praktische informatie

Wat ontvang je bij de breilessen?

breinaalden die je nodig hebt om de vingerloze handschoenen en de sjaal te breien

voldoende wol voor de projecten die je gaat breien

2 bollen wol om naar hartelust mee te oefenen

steekmarkeerder

wolnaalden

proefflacon wolwasmiddel

notitieboek

gratis verzending van je lespakket

Lessen in de Online Leeromgeving met PDF's/video's/linkjes met levenslange toegang (eventuele updates en aanvullingen in de toekomst krijg je dus ook)

ondersteuning via mail en via 2 Skype gesprekken

breiles beginners start

Prijs

€ 155

Breiniveau & Aantal Deelnemers

Deze lessen zijn ideaal voor beginners en herintreders (d.w.z. mensen die al jaaaaaaren niet meer hebben gebreid). Er kunnen maximaal 15 deelnemers per traject mee doen. Zo kan Mirjam tijdens de Skype gesprekken iedereen voldoende aandacht geven èn kan er snel (binnen 2 werkdagen) op je vragen per mail worden gereageerd.

Data & tijden

Deze lessenreeks start op donderdag 12 mei 2022. Op die dag krijg je de inlogcodes voor de Online Leeromgeving en staan de lessen die behoren bij week 1, voor je klaar.

Op de volgende data komen de volgende lessen vrij:

19 mei

26 mei

9 juni

23 juni

De Skype gesprekken vinden op de volgende tijdstippen plaats:

2 juni om 19:30 uur

16 juni om 19:30 uur

Het is uiteraard niet verplicht om aan de Skype gesprekken deel te nemen, maar het wordt wel sterk aanbevolen. Mirjam kan tijdens deze sessies uitgebreid op je vragen in gaan. En het wordt als zeer waardevol ervaren om ook antwoord op de vragen van andere deelnemers te horen.

Hou er rekening mee dat je tijd nodig hebt voor je 'huiswerk': breien leer je alleen door veel te oefenen! Plan bijvoorbeeld 15 minuten per dag in.

Wat anderen zeggen

Elske

Een tijdje geleden verdiepte ik me in het breien. 1001 tips, filmpjes en websites te vinden natuurlijk. Lukt prima om daarmee weg te komen, maar het kost wel veel tijd!
Een paar weken terug zag ik dat MirjamMolenbeek een online breicursus voor beginners aanbood. Met daarin al wat bekende dingen, maar ook nieuwe dingen. Dus lekker daarmee gestart! En écht, totaal geen spijt van! Duidelijke en goede informatie en filmpjes, heerlijk bij elkaar in 1 cursus. Afgelopen week was er een Skype-gesprek met alle deelnemers, ook leuk en handig. Dus... aanrader deze cursus!
Sowieso houd ik wel van een mooie workshop oid. Fijn om in een korte tijd een duidelijke uitleg te krijgen, maar ik vind het ook leuk, belangrijk dat ondernemers niet weggevaagd worden dat al het gratis materiaal dat te vinden is. 

Esther

Ik heb (na 4 lessen) al zoveel geleerd, terwijl ik eigenlijk wel dacht dat ik kon breien. Ik wilde dit jaar goed leren breien, dan is dit een echte aanrader. Helaas nog maar 1 les, dan zit het erop. Maar ik ben wel polswarmers en een sjaal rijker.

Lees in dit blog de ervaring van Janneke.

Lees in dit blog de ervaring van José.

 

 

Scroll naar top