Online Breilessen voor Beginners

Leren breien in je eigen tempo. Op het tijdstip dat voor jou uit komt. Zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Alle benodigde (duurzame) materialen krijg je thuis gestuurd. Al je breivragen worden beantwoord.

Klinkt goed? Lees dan gauw verder!

materiaalbreilessenbeginners

Merk jij dat je:

breien al een keer hebt geprobeerd, maar je nog niet het gewenste resultaat krijgt?

graag wil leren breien, maar je geen idee hebt waar je precies moet beginnen?

al heel veel informatie hebt gezocht over welke breinaalden en welke garens je zou kunnen gebruiken, maar daardoor door de bomen het bos niet meer ziet?

de leukste breipatronen voorbij ziet komen, maar niet weet welke stappen je kan zetten om deze patronen ook te leren breien?

gewoon nieuwe hobby's aan het ontdekken bent en je breien heel hoog op het lijstje hebt staan?

Dan ik je graag de oplossing! Als je van breien je nieuwe hobby wilt gaan maken, of als je de basis van het breien nu eens echt goed wil leren, dan zijn de Online Breilessen voor Beginners iets voor jou!

Dit leer je in de Online Breilessen voor Beginners

alles over garens, breinaalden kiezen en het gebruik van Engelstalige patronen (waaronder die van Ravelry)

het opzetten van steken

recht en averecht breien

hoe je een boordsteek breit

hoe je netjes afkant

de basis van Engelse breitermen

meerderen en minderen

netjes een nieuwe bol/kleur wol aanhechten

het aan elkaar mazen van je werk

de basis van 'lace' of kant breien (gaatjes breien)

het herstellen van foutjes in je breiwerk

hoe je je breiwerk kunt wassen en blocken

begrijpen wat je kunt met de informatie die op een wolband staat

onlinelerenbreien

En dit alles doe je zonder eindeloos te hoeven zoeken naar de juiste YouTube video's of wisselende informatie over de geschikte materialen om te gebruiken. Je krijgt toegang tot een Online Leeromgeving waar je alle video's kunt vinden - en deze toegang krijg je voor altijd! Je kan bovendien op elk gewenst moment je breivragen stellen in het speciaal voor Beginners ingerichte Online Breicafé (een forum binnen de online leeromgeving).

Ik brei Engels/Europees (draad in de rechterhand) en doe het dus ook zo voor. Brei jij continentaal (draad in je linkerhand), of wil je het jezelf op die manier aanleren? Dat kan prima. In deze video leg ik uit waarom dit verder geen invloed heeft op het volgen van de breilessen.

Beheers je het bovenstaande al? Dan is de Online Brei Campus misschien meer iets voor jou! Twijfel je tussen de Beginners Lessen en de Campus? Neem gerust even contact op, dan bespreken we wat bij je past.

Wist je dat het gebruik van de juiste materialen zo'n 80% van je breiplezier bepaalt?

Dat is dan ook een van de redenen dat bij deze cursus de benodigde (duurzame!) materialen zijn inbegrepen. Je zal kennis maken met verschillende wolsoorten en met de fijnste breinaalden die je ooit hebt gebruikt!

Je krijgt het breien onder de knie door tijdens de Breilessen voor Beginners te werken aan een paar vingerloze handschoenen. Daar blijft het niet bij! Je breit ook een heerlijke sjaal. Geen saaie rechtoe-rechtsaan sjaal, maar één met het gebruik van verschillende kleuren en puntige uiteinden. Geen eindeloze proeflapjes breien dus, maar accessoires waar je echt iets aan hebt. En als bonus leer je vlaggetjes breien met gaatjes aan de bovenkant: rijg er een mooi lint of sisal touw doorheen en je hebt een kleurrijke slinger!

De Online Breilessen voor Beginners zijn zo opgezet dat je alle basistechnieken van het breien aan het einde van de lessenreeks beheerst èn dat je voldoende kennis hebt om ook na de lessen met nieuwe patronen aan de slag te gaan. Na het doorlopen van alle tutorials staat er nog een bord met tips voor je klaar met breipatronen waarmee je verder zelf aan de slag kan. Ook krijg je gratis toegang tot mijn breipatroon The Anchor Shawl om lekker verder te oefenen.

Wil je nog veel meer leren? Een trui breien, sokken, kabels, Engelstalige patronen leren lezen? Dan biedt de Online Brei Campus dé oplossing! De leerlijn, zoals je die bij de Breilessen voor Beginners bent gestart, wordt in de Campus uitgebreid vervolgd.

Heb jij zelf al het nodige materiaal in huis?

Het kan heel goed zijn dat je al eerder hebt geprobeerd te breien, waardoor je heel veel materiaal in huis hebt. Het is mogelijk om je aan te melden voor de Online Breilessen voor Beginners, exclusief het pakket met materiaal.

Klik hier voor meer informatie over het materiaal dat je standaard bij je aanmelding krijgt geleverd.

Heb jij de belangrijkste dingen in huis en wil je enkel de Online Breilessen voor beginners (zonder materiaal) volgen? Klik dan op de knop hieronder.

Online Breilessen, hoe werkt dat dan?

Nadat je de Online Breilessen voor Beginners hebt aangeschaft, ontvang je direct een mail waarin je gevraagd wordt je wolkeuze door te geven. Vervolgens wordt het pakket met alle materialen die je voor deze cursus nodig hebt, naar je toe gestuurd (binnen 3 werkdagen na het doorgeven van je keuze). Jij kunt vast starten met het bekijken van de eerste les; daar heb je je materialen nog niet voor nodig. In de mail die je ontvangt, staan gelijk ook je inlogcodes voor de Online Leeromgeving.

Jij bepaalt wanneer je de lessen bekijkt: je kan de 5 lessen (onder een les vind je meerdere video's en PDF's) wekelijks bekijken, het verspreiden over 2 maanden, of in een week alles doorwerken. Maar net wat voor jou fijn is en goed werkt. Het tijdstip waarop je de lessen bekijkt, bepaal je ook helemaal zelf.

In deze video leg ik alles rondom de Online Breilessen voor Beginners nog eens uit èn geef ik je een kijkje in de Online Leeromgeving.

Je behoudt voor altijd toegang tot deze Online Breilessen voor Beginners! Eventuele toekomstige updates en/of aanvullingen ontvang je ook. Dit zit bij de prijs inbegrepen!

Je kan onbeperkt vragen stellen* in het speciale Breicafé voor Beginners: een forum binnen de online leeromgeving. Hier kun je ook kennis maken met andere beginnende brei(st)ers. Ik ben hier ook regelmatig aanwezig om alle breivragen te beantwoorden. En wellicht is jouw vraag al eens eerder gesteld - en vind je direct je antwoord in het Breicafé!

* zo lang deze vragen nog vallen binnen de lesstof voor beginners. Vragen voor gevorderden kun je stellen in het Breicafé van de Online Brei Campus.

Praktische informatie

Wat ontvang je bij de breilessen?

de breinaalden en wol die je nodig hebt om de vingerloze handschoenen en de sjaal te breien (voor de bonus video kun je restjes garen gebruiken die je nog hebt liggen)

2 bollen wol om naar hartelust mee te oefenen

steekmarkeerder

wolnaalden

proefflacon wolwasmiddel

notitieboek (om je aantekeningen en breiplannen in bij te houden)

verzending van je lespakket

Lessen in de Online Leeromgeving met PDF's/video's/linkjes met levenslange toegang (eventuele updates en aanvullingen in de toekomst krijg je dus ook)

ondersteuning via het Online Breicafé voor Beginners

vingerlozewanten

Prijs

€ 175,00 inclusief: btw, levenslang toegang tot de online lessen (je ontvangt ook alle eventuele updates en aanvullingen), vragen stellen in het Breicafé, en bovengenoemde producten en verzendkosten.

Kies je liever voor de Online Breilessen voor Beginners exclusief het materiaal? Dan betaal je € 99,00 inclusief btw.

Breiniveau

Deze lessen zijn ideaal voor absolute beginners en herintreders (d.w.z. mensen die al jaaaaaaren niet meer hebben gebreid).

Data & tijden

Je kan op elk moment instappen en vervolgens zelf bepalen wanneer je de lessen bekijkt en in welk tempo.

Hou er rekening mee dat je tijd nodig hebt voor je 'huiswerk': breien leer je alleen door veel te oefenen! Plan bijvoorbeeld 15 minuten per dag in.

Wat anderen zeggen

Elske

Een tijdje geleden verdiepte ik me in het breien. 1001 tips, filmpjes en websites te vinden natuurlijk. Lukt prima om daarmee weg te komen, maar het kost wel veel tijd!
Een paar weken terug zag ik dat MirjamMolenbeek een online breicursus voor beginners aanbood. Met daarin al wat bekende dingen, maar ook nieuwe dingen. Dus lekker daarmee gestart! En écht, totaal geen spijt van! Duidelijke en goede informatie en filmpjes, heerlijk bij elkaar in 1 cursus. Afgelopen week was er een Skype-gesprek met alle deelnemers, ook leuk en handig. Dus... aanrader deze cursus!
Sowieso houd ik wel van een mooie workshop oid. Fijn om in een korte tijd een duidelijke uitleg te krijgen, maar ik vind het ook leuk, belangrijk dat ondernemers niet weggevaagd worden dat al het gratis materiaal dat te vinden is. 

Esther

Ik heb (na 4 lessen) al zoveel geleerd, terwijl ik eigenlijk wel dacht dat ik kon breien. Ik wilde dit jaar goed leren breien, dan is dit een echte aanrader. Helaas nog maar 1 les, dan zit het erop. Maar ik ben wel polswarmers en een sjaal rijker.

Nicole

Ik volgde je al een tijdje maar ik haakte toen alleen. Wou wel graag gaan breien. Mijn moeder kan breien (oma ook) dus hulp genoeg zou je denken. Maar iets hield mij tegen. En ik had het er toen met mijn moeder over dat ik de beginnerscursus wou volgen. Haar reactie was heel positief. Leuk, moet je doen! Ik kan je wel tips etc geven, maar dit is toch net wat anders, en misschien heb jij dan weer tips voor mij. 😉 zei ze.

Je kan zelf heel veel uitzoeken op internet en youtube. Maar ik vond de cursus erg fijn overzichtelijk het gaf rust dat ik het zelf niet allemaal hoefde op te zoeken. En je rustige duidelijke uitleg: dat maakt het breien ook weer ontspannen. En nog steeds vind ik de info die je deelt hier, via youtube en de breicampus erg fijn.

Lees in dit blog de ervaring van Janneke.

 

 

 

Scroll naar boven