Online Brei Campus

Breien: je hebt de smaak te pakken. Je kent de basissteken, weet dat het juiste materiaal 80% van je breiplezier bepaalt. Je geniet enorm van de momenten waarop je even lekker kan zitten met je breiwerk. Toch mis je ook nog wel wat....

(Kun je nog niet breien, of heb je het heel lang geleden gedaan? Of heb je de basis nog niet helemaal lekker onder de knie? Dan adviseer ik om eerst de Online Breilessen voor Beginners te volgen.)

Merk jij dat je:

de basis van het breien onder de knie hebt, maar niet goed weet welke stappen je nu kan zetten?

veel mooie Engelstalige breipatronen voorbij ziet komen op Instagram en/of Ravelry, maar er niet goed uit komt hoe je deze patronen leest?

graag nieuwe technieken wil leren, zoals het rondbreien van een top-down trui of het inbreien van kleurwerk, maar niet weet waar te beginnen?

je al heel vaak aan het breien van sokken bent begonnen, maar toch steeds weer vast loopt bij het breien van de hiel?

je er zelf vaak wel uit komt, maar het toch erg fijn zou vinden als er een plek was waar je je vragen achter kan laten?

je het jammer vindt dat je geen andere brei(st)ers in je omgeving kent?

Dan biedt MirjamMolenbeek je de oplossing. Als je je brei-avontuur voort wil zetten met goede bewegwijzering, duidelijke routes en de mogelijkheid tot het ontmoeten van andere reizigers, dan is een lidmaatschap op de Online Brei Campus iets voor jou!

De Online Brei Campus: een lidmaatschap vol tutorials om van jou een zelfverzekerde brei(st)er te maken

Een hobby is pas echt leuk zonder eindeloos te hoeven zoeken naar de juiste YouTube video's of te twijfelen over het materiaal dat je het beste kan gebruiken. Bovendien is het handig als je een plek hebt waar je altijd je vragen kan stellen.

Via Online Brei Campus krijg je toegang tot een online leeromgeving met stap-voor-stap-tutorials, waarbij ik je van begin tot eind door een breipatroon heen help: van de keuze van je garen, tot het uiteindelijke resultaat. Daarnaast vind je in de Campus nog heel veel losse tutorials die jou helpen je brei-skills te verdiepen (fouten herstellen, wolband lezen, german short row breien zonder gaatjes, enzovoorts).

De tutorials in de Campus zijn zo gekozen dat je èn heel goed wordt in het lezen van (Engelstalige) breipatronen èn dat je zo'n beetje elke breitechniek wel een keer tegen komt. Heb je alle tutorials doorlopen, dan kun je erna met gemak elk patroon dat je op Ravelry kan vinden, met gemak zelf breien. Je hebt bovendien ook geleerd hoe je de juiste maat kiest en de juiste garens aanschaft voor een bepaald project.

Bij iedere stap-voor-stap tutorial is aangegeven welk niveau je nodig hebt om aan een project te beginnen (of wat je beter eerst zou kunnen breien). Zo weet je in welke volgorde je de tutorials kan breien als je start met basis brei-skills en kun je direct aan een uitdagender project starten als je al wat verder gevorderd bent.

Hieronder zie je de stap-voor-stap tutorials waar je als lid van de Online Brei Campus toegang toe krijgt.

Top Down Trui
Top Down Trui
Colourwork Muts
Colourwork Muts
Wanten
Wanten
gratis breipatroon advent col
campside shawel
IMG_4320
Kabel Muts
Kabel Muts
Vest
Vest
Advent 2021 Wanten
Advent 2021 Wanten
En er is meer! Zet het schuifje aan om alles te zien.

Voordelen van jou als lid van de Online Brei Campus

Zolang je lid blijft van de Online Brei Campus heb je toegang tot de bovenstaande inhoud. Regelmatig worden er tutorials toegevoegd waar jij dan ook direct toegang tot krijgt. Als lid ontvang je naast de tutorials vele voordelen. Je vindt hieronder een compleet overzicht.

Breipatronen

Lijst met breitechnieken

In de Campus vind je een lijst met brei-technieken op alfabetische volgorde. Brei je aan een heel ander patroon dan in de Campus staat, en kom je er bij een bepaalde techniek niet uit wat je moet doen? Kijk dan in de lijst met breitechnieken. Bijna elke techniek vind je daar terug. Ik gebruik de Engelse breitermen, dus wanneer je een Engels patroon niet helemaal begprijpt, is deze lijst met breitechnieken echt een uitkomst!

Breipatronen

Via de Campus heb je toegang tot alle breipatronen van MirjamMolenbeek die bij een tutorial horen (plus - als extra'tje - een aantal extra patronen waarmee je zelf aan de slag kan).

Brengt Mirjam een los breipatroon buiten de Campus om uit, dan zal jij als Campuslid bij de lancering van dit nieuwe patroon altijd een leuke korting krijgen!

Campus Live & Exclusieve interviews met bijzondere gasten

Maandelijks is er een Campus Live via Zoom. Tijdens deze live momenten (dagen en tijdstippen waarop deze plaats vinden, worden afgewisseld) kun je al je breivragen aan mij stellen. Er wordt tijdens deze sessies ook heel veel inspiratie uitgewisseld tussen de deelnemers onderling. Ook als je geen vragen hebt, is het super gezellig om aan te sluiten. Kun je er niet bij zijn? De Live sessies zijn altijd terug te kijken! Als je nu lid wordt, staan er heel wat informatieve sessies voor je klaar waar je direct enorm veel inspiratie en informatie uit zal halen!

Tijdens de Live Zoom sessies sluiten ook regelmatig gasten aan die meer vertellen over hun brei-specialisatie: Ineke (@lunasterknit) vertelde al eens over het ontwerpen van haar patronen en deelname aan Sock Madness; @sunnyseaknits schoof aan om alles over 'steeken' te vertellen; Alexandra van wolwinkel Rebel wit a Twist vertelde over haar bijzondere garencollectie; Maaike van Geijn vertelde uitgebreid over haar designs die op internationaal niveau zijn gepubliceerd. Maartje Bos (_iknt_) vertelde over haar boek en bijzondere breitechnieken, zoals brioche breien. En zo waren er al heel wat meer gasten. Super leerzaam! Al deze Live sessies zijn opgenomen en nog steeds beschikbaar: word je nu lid, dan kun je alle interviews dus direct bekijken.

Wanneer er een KAL (Knit ALong) gaande is, worden er vaak ook extra Live sessies ingepland.

De Live sessies zijn altijd terug te kijken, dus je hebt er ook veel aan als je er niet bij kan zijn (Je stuurt dan je vraag van tevoren in). En er staan al heel wat informatieve sessies voor je klaar als je nu instapt!

Breicafe

Breicafé & Knit ALongs

Als je buiten de live sessies om vragen hebt, of het gewoon gezellig vindt om andere brei(st)ers te ontmoeten, dan kun je ook gebruik maken van het Breicafé (besloten forum in de Campus). Met inmiddels ruim 500 Campus-leden is er altijd wel iemand die jou (snel) verder kan helpen, of samen met jou wil breien aan een bepaald project. Ik ben er ook regelmatig aanwezig om te kijken of jouw vraag al beantwoord is. Zo niet, dan help ik je uietraard graag verder!

In het Breicafé vindt ook regelmatig een KAL (Knit ALong) plaats. Zo hebben mensen al samen aan een colourwork trui gebreid (Treysta van Jennifer Steingass), hebben mensen leren steeken (= je trui doorknippen om er een vest van te maken) en wordt er aan verschillende brei-technieken gewerkt. Bij de KAL's wordt er rekening mee gehouden dat zowel beginnende als gevorderde brei(st)ers mee kunnen doen.

In het Breicafé worden ook regelmatig oproepjes geplaatst voor brei-uitjes: leuk om te weten wanneer er leuke dingen te doen zijn èn misschien vind je het leuk om samen met andere Campus-leden te gaan. Er zijn al heel wat breiclubjes (live en offline) opgericht vanuit het Breicafé!

Campus Nieuws Updates

Regelmatig ontvang je op vrijdag om 12.00 een mailtje van mij met een updates over wat er gaande is in de Campus, wat er nieuw is en wat je kan verwachten.

Reclame-vrije vlogs kijken

De breivlog van MirjamMolenbeek kijk je via de Campus reclame-vrij.

Vlogs

Extra bonus: kortingen bij de leukste ondernemers!

Via de Campus ontvang je kortingen bij de leukste ondernemers! MirjamMolenbeek heeft vaste samenwerkingen met wolwinkels en leuke webshops waar je standaard 10% korting krijgt om al je materialen aan te schaffen. Daarnaast zijn er heel veel leuke tijdelijke acties waar jij als Campus-lid gebruik van kan maken.

Op dit moment krijg je korting bij:

 • Bij Pluche Wol & Garens ontvang je 10% korting op alle producten uit de webshop (boeken & breipatronen uitgezonderd)
 • Bij Circle of Wool krijg je 10% korting op alle breipakketten
 • Bij Nijvervlijt koop je de mooiste projecttasjes, naaldenetuis, enzovoorts met 10% korting
 • Bij Ge-woonjans krijg je 10% korting op alle handgeverfde garens
 • Bij Winnie's Wol krijg je 10% korting op alle handgeverfde garens
 • Bij Draadkracht krijg je 10% korting op alle producten en op alle workshops wol verven
 • Bij Wol uit het Zuiden krijg je 10% korting op het gehele assortiment
 • Bij Hobbybags krijg je 10% korting op alle producten

Wist je dat Engelstalige patronen eigenlijk heel eenvoudig te lezen zijn?

De eenduidigheid in deze patronen biedt zoveel breigemak!

Praktische informatie

Een lidmaatschap op de Online Brei Campus werkt heel eenvoudig. Je kunt je via deze pagina aanmelden en na je betaling ontvang je direct een mail met inlogcodes voor de Online Leeromgeving van MirjamMolenbeek. Je kunt vanaf dat moment inloggen bij de Online Brei Campus en je eerste breiproject uitkiezen!

Je behoudt toegang tot de Online Leeromgeving zo lang je abonnement loopt. Je abonnement loopt door zo lang je niet opzegt. Informatie over opzeggen vind je duidelijk in de Helpdesk in de Online Leeromgeving en in de Algemene Voorwaarden onderaan deze pagina.

Prijzen

In onderstaande tabel vind je meer informatie over de verschillende opties voor een lidmaatschap op de Online Brei Campus.

Je kunt ervoor kiezen om je abonnement in 1x te voldoen. Bij het halfjaar- en jaarabonnement is er ook de mogelijkheid om je abonnement per maand te betalen. Je wordt dan lid voor een halfjaar of jaar, maar betaalt het bedrag per maand.

Een abonnement ga je aan tot wederopzegging. 4 weken voordat je abonnement afloopt, ontvang je een herinnering dat de verlenging eraan komt. Op dat moment kan je niks doen (en lid blijven) of aangeven dat je je abonnement stop wil zetten of je abonnementsvorm wil wijzigen.

3 maanden

€ 59
 • Bekijk onbeperkt tutorials
 • Live Q&A's en exclusieve interviews
 • Breicafé & Knit ALongs
 • Campus Bulletin
 • Gratis toegang tot meerdere breipatronen
 • Leden kortingen
 • Reclame-vrij vlogs kijken

Halfjaar

€ 109
 • Bekijk onbeperkt tutorials
 • Live Q&A's en exclusieve interviews
 • Breicafé & Knit ALongs
 • Campus Bulletin
 • Gratis toegang tot meerdere breipatronen
 • Leden kortingen
 • Reclame-vrij vlogs kijken

Jaar

€ 199
 • Bekijk onbeperkt tutorials
 • Live Q&A's en exclusieve interviews
 • Breicafé & Knit ALongs
 • Campus Bulletin
 • Gratis toegang tot meerdere breipatronen
 • Leden kortingen
 • Reclame-vrij vlogs kijken
Betaal je abonnement per maand

je kunt ervoor kiezen om je halfjaar- of jaarabonnement per maand te betalen. Je sluit je abonnement voor een halfjaar of jaar af en betaalt in 6 of 12 termijnen.

Voor wie is de Online Brei Campus?

➤ De Online Brei Campus is geschikt voor mensen die de basis van het breien, zoals beschreven bij de Online Breilessen voor Beginners, beheersen.

➤ De Online Brei Campus is geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om te leren breien, maar geen zeeën van tijd heeft om alles helemaal zelf uit te zoeken. Jij wil je tijd vooral besteden aan het breien van de mooiste items, niet naar het ellenlang zoeken van de juiste video's en materialen.

➤ De Online Brei Campus is geschikt voor mensen die Engelstalige breipatronen moeilijk vinden en er niet aan durven beginnen, maar o zo graag al het moois van Ravelry en Instagram willen breien.

➤ De Online Brei Campus is geschikt voor mensen die graag andere mensen leren kennen (online en/of offline) die ook van breien houden.

Wat anderen zeggen

Anouk

Lees de ervaring van Anouk op haar blog.

Marjolein

Na de Online Breilessen voor Beginners, waardoor ik de basis van het breien weer onder de knie heb gekregen, ben ik aan de slag gegaan met de tutorials van de top down sweater. Met de filmpjes van Mirjam lees je makkelijk het Engelstalige patroon. De trui is bijna af. Zonder deze filmpjes was ik er nooit aan begonnen. Superduidelijk en ik ben heel trots op mezelf!

Diana

Vanaf Coronatijd ben ik lid en fan van de campus. Het is waanzinnig om te zien hoe Mirjam de afgelopen jaren zichzel en ons aan het opleiden is in de wereld van het breien.
Wat ik erg fijn vind is dat het meer en meer op inderdaad een opleiding gaat lijken. Wel een die voor iedereen te volgen is, wat je startpunt ook is.
Je kan je eigen route volgen en eruit pikken wat je nodig hebt, zonder gehinderd te worden door andere cursisten.

Ruth

'Breien is niets voor mij.' Dat riep ik altijd, terwijl ik al jaren alles haakte wat er te haken was. Op Instagram zag ik steeds meer gebreide sokken voorbij komen en toen begon het gekriebel. Dat wil ik ook. Toen ik dat via allemaal filmpjes en sites onder de knie had dacht ik, ik wil alles kunnen breien. Ik hoorde van Mirjam haar Campus en wist: dit is het! Niet meer uren zoeken op YouTube naar het meest duidelijke uitlegfilmpje, maar gewoon alle info en uitleg op 1 plek. En dat is precies wat het is. De filmpjes met uitleg van een heel patroon zijn zo duidelijk. Na het breien van onder andere de Flax sweater en Campside sjaal, snap ik nu gewoon alle Engelse patronen. Kortom: Mirjam is nog lang niet van me af. 

Nienke

Drie jaar geleden, tijdens de eerste lockdown, besloot ik nu toch echt eens te willen leren breien. Na meerdere mislukte pogingen met veel frustratie, kwam ik via Instagram de gratis breilessen voor kinderen van Mirjam tegen. Perfect om mee te starten, maar al snel vond ik dat recht en averecht breien een beetje saai worden. Na mijn eerste sjaal gebreid te hebben, besloot ik lid te worden van de Online Brei Campus van Mirjam. En wat een verademing! Stapsgewijs werd ik meegenomen in het breien van sokken en het breien van mijn eerste trui! Door de duidelijke uitleg van Mirjam lukte het mij, als beginner, zelfs om mijn eerste breisels met succes af te ronden! De Online Brei Campus bevat allerlei verschillende tutorials en ook is Mirjam altijd te benaderen voor vragen over je breiwerk. De Campus heeft mij echt echt zoveel geleerd! Inmiddels brei ik me helemaal suf en zelfs mijn eerste colorwork trui staat op de pennen. Echt een aanrader dus!

Tiny

Ik breide al rond de 50 jaar toen ik behoorlijk ziek werd, vanaf die tijd is mijn concentratie zoek.
Meerdere keren wat geprobeerd, haken lukte prima maar ow dat breien🙄
Kwam op YouTube bij de vlogs van MirjamMolenbeek terecht en het begon steeds meer te kriebelen. Meegedaan aan de Campsideshawl ('lace' breien) en na heel veel achteruit breien is het gelukt!! Gelijk een Engels patroon gekocht en ook die gaat goed! Dankzij jou hulp lukt het me!!
Dankjewel 😘😘😘

Geef een abonnement op de Online Brei Campus cadeau

Wist je dat je een abonnement op de Online Brei Campus ook cadeau kunt geven? Leuk voor iemand in je omgeving die graag aan de hand van video-tutorials heel wat basis-breiskills uit wil breiden.

Het cadeau abonnement loopt automatisch na 3 of 6 maanden af en wordt niet stilzwijgend verlengd.
Je kunt zelf aangeven wanneer het abonnement mag starten* voor de persoon aan wie je het cadeau geeft. Je kunt het dus zelf eerst cadeau geven voordat diegene de inloggegevens ontvangt.

* minimaal 2 dagen na aankoop (we versturen de inlogcodes handmatig, omdat we eerst nog wat gegeven van je nodig hebben over degene voor wie het cadeau is), maximaal 1 maand na aankoopdatum.

Veelgestelde Vragen

Nog vragen? Wellicht vind je hieronder je antwoord. Uiteraard kun je ook altijd even mailen naar info@mirjammolenbeek.nl als je nog vragen hebt!

Zien hoe het werkt en hoe de Campus er vanbinnen uit ziet? In vlog 60 zie je een rondleiding door de Campus (vanaf 36:33).

De Memory Blanket Tutorial Reeks is open gesteld op het MirjamMolenbeek YouTube kanaal. Zo kun je goed zien hoe de tutorials van Mirjam in elkaar zitten.

Op zondag 2 oktober 2022 verscheen een interview met MirjamMolenbeek in de podcast van het Ministerie van Gebreide Zaken. In dit interview vertelt Mirjam uitgebreid over het ontstaan van haar bedrijf - en over de Online Breilessen voor Beginners en de Online Brei Campus. Luister het interview hier via Spotify of hier via Apple Podcast.

Nee, als je je inschrijft geef je een machtiging af tot wederopzegging. Een maand van tevoren krijg je wel een herinneringsmail waarin wordt aangekondigd dat je abonnement verlengd gaat worden; op dat moment heb je nog ruim de tijd om je abonnement op te zeggen (of van abonnementsvorm te wijzigen) als je dat op dat moment wil.

Het cadeau abonnement loopt wel vanzelf af. Degene voor wie het cadeau is, krijgt vanzelf bericht als het abonnement afloopt - en een aanbod om eventueel te verlengen.

Mirjam organiseert regelmatig een Knit ALong, Zoom sessies en Live bijeenkomsten. Op elk moment kun je gebruik maken van het Online Breicafé waar je andere breisters ontmoet en waar Mirjam regelmatig aanwezig is. In elk geval eens per maand worden alle nieuwtjes en data met je gedeeld via het maandelijkse Campus Bulletin. 

Mocht je geen behoefte hebben aan (veel) interactie, dan is dat ook helemaal ok. De tutorials kun je volledig zelfstandig doorlopen. En Live Zoom sessies kun je ook terug kijken. Deelnemen aan Knit ALongs of gesprekken in het Online Breicafé is uiteraard niet verplicht!

Mirjam kan tutorials maken van (sommige) gratis breipatronen en van haar eigen breipatronen. Van breipatronen van anderen/betaalde patronen kan/mag ik geen tutorials maken. Maar: de bedoeling van de Campus is dat je met het doorlopen van de tutorials vervolgens alle (Engelstalige) breipatronen die je maar wil maken, zelf kan breien! De lijst met breitechnieken helpt je om met gemak een bepaalde techniek op te zoeken die je tegen komt in een breipatroon waarmee jij bezig bent.

Alle skills die je nodig hebt, komen voorbij in de verschillende projecten. Het kan zijn dat je de top-down trui (als voorbeeld, geldt ook voor alle andere projecten) niet zo mooi vindt. Maar: je zou dan bijvoorbeeld de baby versie kunnen breien. Na het doorlopen van de tutorial weet je hoe je de juiste materialen kiest, hoe je een top-down trui breit en hoe je een Engelstalig breipatroon leest. Hierna kun je in principe alle top-down breipatronen breien die je maar tegen komt.

Tutorial-reeksen bevatten video's, linkjes en PDF's. Regelmatig kun je via een 'live' sessie je vragen stellen (data vind je in de Online Brei Campus, meestal 's avonds). Je kunt je vraag ook aan de leden van de groep voorleggen in Het Breicafé: een besloten forum voor alle leden van de Campus, waar bijvoorbeeld ook Knit Alongs plaats vinden en mensen met elkaar kletsen en elkaar inspireren over alles wat met breien te maken heeft.

Direct na inschrijving ontvang je je inlogcodes voor de Online Brei Campus. Je kunt dus gelijk beginnen!

Voor het cadeau abonnement geldt dat we de inlogcodes handmatig versturen, omdat we eerst wat info van je nodig hebben over degene voor wie het abonnement is. Hou er hier dus rekening mee dat je het abonnement minimaal 2 werkdagen voordat het abonnement in dient te gaan, aanschaft.

Scroll naar boven