Online Brei Campus

Breien: je hebt de smaak te pakken. Je kent de basissteken, weet dat het juiste materiaal 80% van je breiplezier bepaalt. Je geniet enorm van de momenten waarop je even lekker kan zitten met je breiwerk. Toch mis je ook nog wel wat....

(Kun je nog niet breien, of heb je het heel lang geleden gedaan? Of heb je de basis nog niet helemaal lekker onder de knie? Dan adviseer ik om eerst de Online Breilessen voor Beginners te volgen.)

topdowntruibreienbeginners

Merk jij dat je:

de basis van het breien onder de knie hebt, maar niet goed weet welke stappen je nu kan zetten?

veel mooie Engelstalige breipatronen voorbij ziet komen op Instagram en/of Ravelry, maar er niet goed uit komt hoe je deze patronen leest?

graag nieuwe technieken wil leren, zoals het rondbreien van een top-down trui of het inbreien van kleurwerk, maar niet weet waar te beginnen?

je al heel vaak aan het breien van sokken bent begonnen, maar toch steeds weer vast loopt bij het breien van de hiel?

je er zelf vaak wel uit komt, maar het toch erg fijn zou vinden als er een plek was waar je je vragen achter kan laten?

je het jammer vindt dat je geen andere brei(st)ers in je omgeving kent?

Dan biedt MirjamMolenbeek je de oplossing. Als je je brei-avontuur voort wil zetten met goede bewegwijzering, duidelijke routes en de mogelijkheid tot het ontmoeten van andere reizigers, dan is een lidmaatschap op de Online Brei Campus iets voor jou!

Dit leer je in de Online Brei Campus:

een top dow trui breien (Flax van TinCanKnits)

magic loop sokken breien van boord naar teen (inclusief breipatroon voor maten 30 t/m 46)

toe-up sokken breien (inclusief verschillende opzet-methoden en verschillende hielen die je kan breien)

een 'lace' (kant) sjaal breien (Campside van Alicia Plummer))

een vest breien (Harvest Cardigan van TinCanKnits)

wanten breien (The World's Simplest Mittens van TinCanKnits)

een colourwork muts breien (Clayoquot Toque van TinCanKnits)

een muts met kabels breien (Declan's Hat van Samantha Kirby)

sokken met het koffieboontje en kabels (Coffee and Cable Socks, ontworpen door @lunasterknit, patroongratis in de Campus verkrijgbaar)

Een Memory Blanket (restjesdeken / vierkantjesdeken breien)

je colourwork trui doorknippen, oftewel 'steeken' om van je trui een vest te maken (inclusief video's van Marleen @sunnyseaknits)

naast deze stap-voor-stap tutorials vind je in de Campus nog veel Algemene Video's, zoals 'wolband lezen', 'magic yarn ball maken', 'terug breien om foutjes te herstellen' en nog veel meer!

Elk jaar ontwerpt Mirjam speciaal voor Advent een patroon dat alleen in de Campus verkrijgbaar is (inclusief video tutorials)

2020: Advent Col (waarbij je mini skeins 'fade')

2021: wanten met een Bijenwafel steek

2022: kerstsokken: colourwork sokken breien

en regelmatig komen er nieuwe tutorials bij

door de tutorials te volgen leer je Engelstalige patronen te lezen èn leer je enorm veel nieuwe breitechnieken. Je bent na het volgen van een aantal tutorials prima in staat om al het moois te breien dat je op Ravelry en/of Instagram voorbij ziet komen!

En dit alles leer je zonder eindeloos te hoeven zoeken naar de juiste YouTube video's of wisselende informatie over de geschikte materialen om te gebruiken. Je krijgt toegang tot een Online Leeromgeving waar je alle video's kunt vinden. In de video's wordt je echt stap-voor-stap getoond wat je moet doen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Er wordt aangegeven welk niveau je nodig hebt om aan een project te beginnen (of wat je beter eerst zou kunnen breien). Aan het begin van elke tutorial-reeks wordt uitgelegd welke materialen je nodig hebt.

Alleen de stap-voor-stap tutorials al, hebben een minimale waarde van 600 Euro wanneer je deze als losse (online of offline) workshops zou volgen!

En dit krijg je er ook nog bij:

Live Q&A en Exclusieve Interviews

Je krijgt begeleiding tijdens 'live' Q&A sessies die MirjamMolenbeek maandelijks houdt (alleen in augustus is er geen 'live'). Naast deze Live Q&A sessies via Zoom, sluiten ook regelmatig gasten aan die meer vertellen over hun brei-specialisatie (Ineke (@lunasterknit) vertelde al eens over het ontwerpen van haar patronen en deelname aan Sock Madness; @sunnyseaknits schoof aan om alles over 'steeken' te vertellen; Alexandra van wolwwinkel Rebel wit a Twist vertelde over haar bijzondere garencollectie; Maaike van Geijn vertelde uitgebreid over haar designs die op internationaal niveau zijn gepubliceerd). Super leerzaam! Daarnaast worden er ook extra Live Sessies toegevoegd wanneer er bijvoorbeeld een Knit ALong gaande is.

De Live sessies zijn altijd terug te kijken, dus je hebt er ook veel aan als je er niet bij kan zijn. En er staan al heel wat informatieve sessies voor je klaar als je nu instapt!

Breicafé & Knit ALongs

En als je buiten de live sessies om vragen hebt, of het gewoon gezellig vindt om andere brei(st)ers te ontmoeten, dan kun je ook gebruik maken van het Breicafé (besloten forum in de Campus). Met inmiddels ruim 500 Campus-leden is er altijd wel iemand die jou verder kan helpen, of samen met jou wil breien aan een bepaald project (Knit ALong)! Mirjam organiseert ook regelmatig een KAL.

Campus Bulletin

Aan het begin van elke maand ontvang je een Campus Bulletin in je mailbox met alle nieuwtjes en belangrijke data uit de Campus. Zo blijf je goed op de hoogte! Wordt er iets extra's georganiseerd tussendoor, dan ontvang je eventueel  een extra bericht.

Exclusieve Live Dagen

Naast alles wat je online kan leren, organiseert MirjamMolenbeek regelmatig Live dagen exclusief voor Campus-leden. Deze dagen staan altijd in het teken van breien en het ontmoeten van andere Campus leden.

Wist je dat Engelstalige patronen eigenlijk heel eenvoudig te lezen zijn?

De eenduidigheid in deze patronen biedt zoveel breigemak!

Online Brei Campus, hoe werkt dat dan?

Nadat je een abonnement hebt afgesloten op de Online Brei Campus, ontvang je direct een mail met inlogcodes voor de Online Leeromgeving van MirjamMolenbeek. Je kunt vanaf dat moment inloggen bij de Online Brei Campus en je eerste breiproject uitkiezen! In elke tutorial wordt in de eerste video uitgelegd welke materialen je nodig hebt. Niet in huis? Je kan als Campus-lid alles met 10% korting bestellen in de webwinkel van Rebel With A Twist (de kortingscode vind je op de hoofdpagina van de Campus, zodra je bent ingelogd)!

Je behoudt toegang tot de Online Leeromgeving zo lang je abonnement loopt. Je abonnement loopt door zo lang je niet opzegt. Informatie over opzeggen vind je duidelijk in de Helpdesk in de Online Leeromgeving en je krijgt altijd een herinnering als je abonnement bijna afloopt, met de mogelijkheid om op te zeggen

Tutorial-reeksen bevatten video's, linkjes en PDF's. Regelmatig kun je via een 'live' sessie je vragen stellen (data vind je in de Online Brei Campus, meestal 's avonds). Je kunt je vraag ook aan de leden van de groep voorleggen in Het Breicafé: een besloten forum voor alle leden van de Campus, waar bijvoorbeeld ook Knit Alongs plaats vinden en mensen met elkaar kletsen en elkaar inspireren over alles wat met breien te maken heeft.

Zien hoe het werkt en hoe de Campus er vanbinnen uit ziet? In vlog 60 zie je een rondleiding door de Campus (vanaf 36:33).

De Memory Blanket Tutorial Reeks is open gesteld op het MirjamMolenbeek YouTube kanaal. Zo kun je goed zien hoe de tutorials van Mirjam in elkaar zitten.

Op zondag 2 oktober 2022 verscheen een interview met MirjamMolenbeek in de podcast van het Ministerie van Gebreide Zaken. In dit interview vertelt Mirjam uitgebreid over het ontstaan van haar bedrijf - en over de Online Breilessen voor Beginners en de Online Brei Campus. Luister het interview hier via Spotify of hier via Apple Podcast.

Praktische informatie

Prijs

3-maandenabonnement € 59,00

Halfjaarabonnement € 109,00

Jaarabonnement € 199,00

magicloopsokkenbreien

Voor wie is de Online Brei Campus?

➤ De Online Brei Campus is geschikt voor mensen die de basis van het breien, zoals beschreven bij de Online Breilessen voor Beginners, beheersen.

➤De Online Brei Campus is geschikt voor mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om echt goed te leren breien: er staat heel veel voor je klaar aan informatie - en er komen regelmatig tutorials, leerzame Q&A's en interviews bij - maar je zal toch echt zelf regelmatig in moeten loggen om al deze info tot je te kunnen nemen.

Wanneer kun je starten

Direct na inschrijving ontvang je je inlogcodes voor de Online Brei Campus. Je kunt dus gelijk beginnen!

BONUS: KORTING bij Rebel With A Twist

Als lid van de Campus ontvang je 10% korting op de aanschaf van je materialen via Rebel With A Twist (m.u.v. boeken&tijdschriften, cadeaubonnen, workshops, Knitting for Olive, Retrosaria, Lettlopi, uitlopende garens en producten uit de 'sale'). De code die je daarvoor kan gebruiken, vind je in de Campus.

Rebel With A Twist heeft zowel een fysieke winkel (in het centrum van Dordrecht) als een online winkel.*

Wat anderen zeggen

Marjolein

Na de Online Breilessen voor Beginners, waardoor ik de basis van het breien weer onder de knie heb gekregen, ben ik aan de slag gegaan met de tutorials van de top down sweater. Met de filmpjes van Mirjam lees je makkelijk het Engelstalige patroon. De trui is bijna af. Zonder deze filmpjes was ik er nooit aan begonnen. Superduidelijk en ik ben heel trots op mezelf!

Ruth

'Breien is niets voor mij.' Dat riep ik altijd, terwijl ik al jaren alles haakte wat er te haken was. Op Instagram zag ik steeds meer gebreide sokken voorbij komen en toen begon het gekriebel. Dat wil ik ook. Toen ik dat via allemaal filmpjes en sites onder de knie had dacht ik, ik wil alles kunnen breien. Ik hoorde van Mirjam haar Campus en wist: dit is het! Niet meer uren zoeken op YouTube naar het meest duidelijke uitlegfilmpje, maar gewoon alle info en uitleg op 1 plek. En dat is precies wat het is. De filmpjes met uitleg van een heel patroon zijn zo duidelijk. Na het breien van onder andere de Flax sweater en Campside sjaal, snap ik nu gewoon alle Engelse patronen. Kortom: Mirjam is nog lang niet van me af. 

Nienke

Drie jaar geleden, tijdens de eerste lockdown, besloot ik nu toch echt eens te willen leren breien. Na meerdere mislukte pogingen met veel frustratie, kwam ik via Instagram de gratis breilessen voor kinderen van Mirjam tegen. Perfect om mee te starten, maar al snel vond ik dat recht en averecht breien een beetje saai worden. Na mijn eerste sjaal gebreid te hebben, besloot ik lid te worden van de Online Brei Campus van Mirjam. En wat een verademing! Stapsgewijs werd ik meegenomen in het breien van sokken en het breien van mijn eerste trui! Door de duidelijke uitleg van Mirjam lukte het mij, als beginner, zelfs om mijn eerste breisels met succes af te ronden! De Online Brei Campus bevat allerlei verschillende tutorials en ook is Mirjam altijd te benaderen voor vragen over je breiwerk. De Campus heeft mij echt echt zoveel geleerd! Inmiddels brei ik me helemaal suf en zelfs mijn eerste colorwork trui staat op de pennen. Echt een aanrader dus!

Tiny

Ik breide al rond de 50 jaar toen ik behoorlijk ziek werd, vanaf die tijd is mijn concentratie zoek.
Meerdere keren wat geprobeerd, haken lukte prima maar ow dat breien🙄
Kwam op YouTube bij de vlogs van MirjamMolenbeek terecht en het begon steeds meer te kriebelen. Meegedaan aan de Campsideshawl ('lace' breien) en na heel veel achteruit breien is het gelukt!! Gelijk een Engels patroon gekocht en ook die gaat goed! Dankzij jou hulp lukt het me!!
Dankjewel 😘😘😘

Geef een abonnement op de Online Brei Campus cadeau

Wist je dat je een abonnement op de Online Brei Campus ook cadeau kunt geven? Leuk voor iemand in je omgeving die graag aan de hand van video-tutorials heel wat basis-breiskills uit wil breiden.

Het cadeau abonnement loopt automatisch na 3 of 6 maanden af en wordt niet stilzwijgend verlengd.
Je kunt zelf aangeven wanneer het abonnement mag starten* voor de persoon aan wie je het cadeau geeft. Je kunt het dus zelf eerst cadeau geven voordat diegene de inloggegevens ontvangt.

  • de ingangsdatum dient wel binnen een maand na aankoop te liggen

Veelgestelde Vragen

Ik kan tutorials maken van (sommige) gratis breipatronen en van mijn eigen breipatronen. Van breipatronen van anderen/betaalde patronen kan/mag ik geen tutorials maken. Maar: de bedoeling van de Campus is dat je met het doorlopen van de tutorials vervolgens alle (Engelstalige) breipatronen die je maar wil maken, zelf kan breien!

Alle skills die je nodig hebt, komen voorbij in de verschillende projecten. Het kan zijn dat je de top-down trui (als voorbeeld, geldt ook voor alle andere projecten) niet zo mooi vindt. Maar: je zou dan bijvoorbeeld de baby versie kunnen breien. Na het doorlopen van de tutorial weet je hoe je de juiste materialen kiest, hoe je een top-down trui breit en hoe je een Engelstalig breipatroon leest. Hierna kun je in principe alle top-down breipatronen breien die je maar tegen komt.

Nee, als je je inschrijft geef je een machtiging af tot wederopzegging. Een maand van tevoren krijg je wel een herinneringsmail waarin wordt aangekondigd dat je abonnement verlengd gaat worden; op dat moment heb je nog ruim de tijd om je abonnement op te zeggen als je dat op dat moment wil.

Het cadeau abonnement loopt wel vanzelf af. Degene voor wie het cadeau is, krijgt vanzelf bericht als het abonnement afloopt - en een aanbod om eventueel te verlengen.

Mirjam organiseert regelmatig een Knit ALong, Zoom sessies en Live Dagen. Dagelijks kun je gebruik maken van het Online Breicafé waar je andere breisters ontmoet en waar Mirjam regelmatig aanwezig is. In elk geval eens per maand worden alle nieuwtjes en data met je gedeeld via het maandelijkse Campus Bulletin. Die interactie moet je natuurlijk wel zelf opzoeken door deel te nemen aan alles wat georganiseerd wordt!

Mocht je geen behoefte hebben aan (veel) interactie, dan is dat ook helemaal ok. De tutorials kun je volledig zelfstandig doorlopen. En Live Zoom sessies kun je ook terug kijken. Deelnemen aan Knit ALongs of gesprekken in het Online Breicafé is uiteraard niet verplicht!

Scroll naar boven