Online Brei Campus
Breien: je hebt de smaak te pakken. Je kent de basissteken, weet dat het juiste materiaal 80% van je breiplezier bepaalt. Je geniet enorm van de momenten waarop je even lekker kan zitten met je breiwerk. Toch mis je ook nog wel wat....
(Kun je nog niet breien, of heb je het heel lang geleden gedaan? Of heb je de basis nog niet helemaal lekker onder de knie? Dan adviseer ik om eerst de Online Breilessen voor Beginners te volgen.)

Merk jij dat je:
de basis van het breien onder de knie hebt, maar niet goed weet welke stappen je nu kan zetten?
veel mooie Engelstalige breipatronen voorbij ziet komen op Instagram en/of Ravelry, maar er niet goed uit komt hoe je deze patronen leest?
graag nieuwe technieken wil leren, zoals het rondbreien van een top-down trui of het inbreien van kleurwerk, maar niet weet waar te beginnen?
je al heel vaak aan het breien van sokken bent begonnen, maar toch steeds weer vast loopt bij het breien van de hiel?
je er zelf vaak wel uit komt, maar het toch erg fijn zou vinden als er een plek was waar je je vragen achter kan laten?
je het jammer vindt dat je geen andere brei(st)ers in je omgeving kent?
Dan biedt MirjamMolenbeek je de oplossing. Als je je brei-avontuur voort wil zetten met goede bewegwijzering, duidelijke routes en de mogelijkheid tot het ontmoeten van andere reizigers, dan is een lidmaatschap op de Online Brei Campus iets voor jou!
Dit leer je in de Online Brei Campus:
een top dow trui breien (Flax van TinCanKnits)
magic loop sokken breien van boord naar teen (inclusief breipatroon voor maten 30 t/m 46)
toe-up sokken breien (inclusief verschillende opzet-methoden en verschillende hielen die je kan breien)
een 'lace' (kant) sjaal breien (Campside van Alicia Plummer))
een vest breien (Harvest Cardigan van TinCanKnits)
wanten breien (The World's Simplest Mittens van TinCanKnits)
een colourwork muts breien (Clayoquot Toque van TinCanKnits)
een muts met kabels breien (Declan's Hat van Samantha Kirby)
sokken met het koffieboontje en kabels (Coffee and Cable Socks, ontworpen door @lunasterknit, patroon gratis in de Campus verkrijgbaar)
Een Memory Blanket (restjesdeken / vierkantjesdeken breien)
je colourwork trui doorknippen, oftewel 'steeken' om van je trui een vest te maken (inclusief video's van Marleen @sunnyseaknits)
naast deze stap-voor-stap tutorials vind je in de Campus nog veel Algemene Video's, zoals 'wolband lezen', 'magic yarn ball maken', 'terug breien om foutjes te herstellen' en nog veel meer!
Ook krijg je toegang tot een aantal speciale Advent tutorials en patronen die MirjamMolenbeek speciaal voor Campus-leden ontwierp:
(inclusief video tutorials)
2020: Advent Col (waarbij je mini skeins 'fade')
2021: wanten met een Bijenwafel steek
2022: kerstsokken: colourwork sokken breien
en regelmatig komen er nieuwe tutorials bij
door de tutorials te volgen leer je Engelstalige patronen te lezen èn leer je enorm veel nieuwe breitechnieken. Je bent na het volgen van een aantal tutorials prima in staat om al het moois te breien dat je op Ravelry en/of Instagram voorbij ziet komen!
En dit alles leer je zonder eindeloos te hoeven zoeken naar de juiste YouTube video's of wisselende informatie over de geschikte materialen om te gebruiken. Je krijgt toegang tot een Online Leeromgeving waar je alle video's kunt vinden. In de video's wordt je echt stap-voor-stap getoond wat je moet doen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Er wordt aangegeven welk niveau je nodig hebt om aan een project te beginnen (of wat je beter eerst zou kunnen breien). Aan het begin van elke tutorial-reeks wordt uitgelegd welke materialen je nodig hebt en hoe je de juiste maat kiest.
En dit krijg je er ook nog bij:
Lijst met breitechnieken
In de Campus vind je een lijst met brei-technieken op alfabetische volgorde. Brei je aan een heel ander patroon dan in de Campus staat en kom je er bij een bepaalde techniek niet uit wat je moet doen? Kijk dan in de lijst met breitechnieken. Bijna elke techniek vind je daar terug. Mirjam gebruikt de Engelse breitermen, dus wanneer je een Engels patroon niet helemaal beprijpt, is deze lijst met breitechnieken helemaal een uitkomst!
Breipatronen
Via de Campus heb je toegang tot alle breipatronen van MirjamMolenbeek en tot de breipatronen die door anderen speciaal voor de Campus zijn ontworpen. Het aantal breipatronen zal de komende tijd flink gaan groeien.
Campus Live & Exclusieve interviews met bijzondere gasten
Maandelijks is er een Campus Live via Zoom. Tijdens deze live momenten kun je al je breivragen stellen aan Mirjam. Ook andere deelnemers zijn altijd bereid te helpen. Er wordt tijdens deze avonden ook heel veel inspiratie uitgewisseld. Ook als je geen vragen hebt, is het super gezellig om aan te sluiten. Kun je er niet bij zijn? De Live sessies zijn altijd terug te kijken!
Tijdens de Live Zoom sessies sluiten ook regelmatig gasten aan die meer vertellen over hun brei-specialisatie (Ineke (@lunasterknit) vertelde al eens over het ontwerpen van haar patronen en deelname aan Sock Madness; @sunnyseaknits schoof aan om alles over 'steeken' te vertellen; Alexandra van wolwinkel Rebel wit a Twist vertelde over haar bijzondere garencollectie; Maaike van Geijn vertelde uitgebreid over haar designs die op internationaal niveau zijn gepubliceerd). Maartje Bos (_iknt_) vertelde over haar boek en bijzondere breitechnieken, zoals brioche breien. Super leerzaam!
Wanneer er een KAL (Knit ALong) gaande is, worden er vaak ook extra Live sessies ingepland.
De Live sessies zijn altijd terug te kijken, dus je hebt er ook veel aan als je er niet bij kan zijn. En er staan al heel wat informatieve sessies voor je klaar als je nu instapt!
Naast de Online Campus Live vinden er ook regelmatig Offline momenten plaats waar jij als Campus-lid bij aan kan schuiven! Eens in de 6 a 7 weken ben je welkom in het atelier van Mirjam in Scheveningen. Je kan je vragen stellen en gezellig samen breien met andere Campus-leden. En er worden regelmatig meet-ups georganiseerd, zoals bijvoorbeeld tijdens de Breidagen (brei-beurs).
Breicafé & Knit ALongs
Als je buiten de live sessies om vragen hebt, of het gewoon gezellig vindt om andere brei(st)ers te ontmoeten, dan kun je ook gebruik maken van het Breicafé (besloten forum in de Campus). Met inmiddels ruim 500 Campus-leden is er altijd wel iemand die jou verder kan helpen, of samen met jou wil breien aan een bepaald project! In het Breicafé vindt ook regelmatig een KAL (Knit ALong) plaats! Zo hebben mensen al samen aan een colourwork trui gebreid (Treysta van Jennifer Steingass), hebben mensen leren steeken (= je trui doorknippen om er een vest van te maken) en wordt er aan verschillende brei-technieken gewerkt. Bij de KAL's wordt er rekening mee gehouden dat zowel beginnende als gevorderde brei(st)ers mee kunnen doen.
In het Breicafé worden ook regelmatig oproepjes geplaatst voor brei-uitjes: leuk om te weten wanneer er leuke dingen te doen zijn èn misschien vind je het leuk om samen met andere Campus-leden te gaan. Er zijn al heel wat breiclubjes (live en offline) opgericht vanuit het Breicafé!
Campus Bulletin
Aan het begin van elke maand ontvang je een Campus Bulletin in je mailbox met alle nieuwtjes en belangrijke data uit de Campus. Zo blijf je goed op de hoogte! Wordt er iets extra's georganiseerd tussendoor, dan ontvang je eventueel een extra bericht.
Reclame-vrije vlogs kijken
De breivlog van MirjamMolenbeek kijk je via de Campus reclame-vrij.
Extra bonus: kortingen bij de leukste ondernemers!
Via de Campus ontvang je kortingen bij de leukste ondernemers! MirjamMolenbeek heeft vaste samenwerkingen met wolwinkels en leuke webshops waar je standaard 10% korting krijgt om al je materialen aan te schaffen. Daarnaast zijn er heel veel leuke tijdelijke acties waar jij als Campus-lid gebruik van kan maken.
Op dit moment krijg je korting bij:
- Bij Circle of Wool krijg je 10% korting op alle breipakketten (webshop opent op 20 september 2023)
- Bij Nijvervlijt koop je de mooiste projecttasjes, naaldenetuis, enzovoorts met 10% korting (webshop heropent op 15 september om 14.00)
Wist je dat Engelstalige patronen eigenlijk heel eenvoudig te lezen zijn?
De eenduidigheid in deze patronen biedt zoveel breigemak!
Online Brei Campus, hoe werkt dat dan?
Nadat je een abonnement hebt afgesloten op de Online Brei Campus, ontvang je direct een mail met inlogcodes voor de Online Leeromgeving van MirjamMolenbeek. Je kunt vanaf dat moment inloggen bij de Online Brei Campus en je eerste breiproject uitkiezen! In elke tutorial wordt in de eerste video uitgelegd welke materialen je nodig hebt. Niet in huis? Je kan als Campus-lid veel van je materialen bestellen via de ondernemers met wie Mirjam een samenwerking is aangegaan. Alle kortingscodes vind je op de hoofdpagina van de Campus, zodra je bent ingelogd!
Je behoudt toegang tot de Online Leeromgeving zo lang je abonnement loopt. Je abonnement loopt door zo lang je niet opzegt. Informatie over opzeggen vind je duidelijk in de Helpdesk in de Online Leeromgeving en je krijgt altijd een herinnering als je abonnement bijna afloopt, met de mogelijkheid om op te zeggen.
Tutorial-reeksen bevatten video's, linkjes en PDF's. Regelmatig kun je via een 'live' sessie je vragen stellen (data vind je in de Online Brei Campus, meestal 's avonds). Je kunt je vraag ook aan de leden van de groep voorleggen in Het Breicafé: een besloten forum voor alle leden van de Campus, waar bijvoorbeeld ook Knit Alongs plaats vinden en mensen met elkaar kletsen en elkaar inspireren over alles wat met breien te maken heeft.
Zien hoe het werkt en hoe de Campus er vanbinnen uit ziet? In vlog 60 zie je een rondleiding door de Campus (vanaf 36:33).
De Memory Blanket Tutorial Reeks is open gesteld op het MirjamMolenbeek YouTube kanaal. Zo kun je goed zien hoe de tutorials van Mirjam in elkaar zitten.
Op zondag 2 oktober 2022 verscheen een interview met MirjamMolenbeek in de podcast van het Ministerie van Gebreide Zaken. In dit interview vertelt Mirjam uitgebreid over het ontstaan van haar bedrijf - en over de Online Breilessen voor Beginners en de Online Brei Campus. Luister het interview hier via Spotify of hier via Apple Podcast.
Praktische informatie
Prijzen
In onderstaande tabel vind je meer informatie over de verschillende opties voor een lidmaatschap op de Online Brei Campus.
Je kunt ervoor kiezen om je abonnement in 1x te voldoen. Bij het halfjaar- en jaarabonnement is er ook de mogelijkheid om je abonnement per maand te betalen. Je wordt dan lid voor een halfjaar of jaar, maar betaalt het bedrag per maand.
Een abonnement ga je aan tot wederopzegging. 4 weken voordat je abonnement afloopt, ontvang je een herinnering dat de verlenging eraan komt. Op dat moment kan je niks doen (en lid blijven) of aangeven dat je je abonnement stop wil zetten of je abonnementsvorm wil wijzigen.

3 maanden
- Bekijk onbeperkt tutorials
- Live Q&A's en exclusieve interviews
- Breicafé & Knit ALongs
- Campus Bulletin
- Exclusieve live bijeenkomsten
- Gratis toegang tot alle breipatronen
- Leden kortingen
- Reclame-vrij vlogs kijken
Halfjaar
- Bekijk onbeperkt tutorials
- Live Q&A's en exclusieve interviews
- Breicafé & Knit ALongs
- Campus Bulletin
- Exclusieve live bijeenkomsten
- Gratis toegang tot alle breipatronen
- Leden kortingen
- Reclame-vrij vlogs kijken
Jaar
- Bekijk onbeperkt tutorials
- Live Q&A's en exclusieve interviews
- Breicafé & Knit ALongs
- Campus Bulletin
- Exclusieve live bijeenkomsten
- Gratis toegang tot alle breipatronen
- Leden kortingen
- Reclame-vrij vlogs kijken
Klik hier om het halfjaarabonnement per maand te betalen. (19,95 per maand)
Klik hier om het jaarabonnement per maand te betalen. (17,96 per maand)
Betaal je abonnement per maand
je kunt ervoor kiezen om je halfjaar- of jaarabonnement per maand te betalen. Je sluit je abonnement voor een halfjaar of jaar af en betaalt in 6 of 12 termijnen.
- Klik hier om het halfjaarabonnement per maand te betalen. (19,95 per maand)
- Klik hier om het jaarabonnement per maand te betalen. (17,96 per maand)
Voor wie is de Online Brei Campus?
➤ De Online Brei Campus is geschikt voor mensen die de basis van het breien, zoals beschreven bij de Online Breilessen voor Beginners, beheersen.
➤De Online Brei Campus is geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om te leren breien, maar geen zeeën van tijd heeft om alles helemaal zelf uit te zoeken. Jij wil je tijd vooral besteden aan het breien van de mooiste items, niet naar het ellenlang zoeken van de juiste video's en materialen.
➤ De Online Brei Campus is geschikt voor mensen die Engelstalige breipatronen moeilijk vinden en er niet aan durven beginnen, maar o zo graag al het moois van Ravelry en Instagram willen breien.
➤De Online Brei Campus is geschikt voor mensen die graag andere mensen leren kennen (online en/of offline) die ook van breien houden.
Wanneer kun je starten
Direct na inschrijving ontvang je je inlogcodes voor de Online Brei Campus. Je kunt dus gelijk beginnen!
Wat anderen zeggen
Geef een abonnement op de Online Brei Campus cadeau
Wist je dat je een abonnement op de Online Brei Campus ook cadeau kunt geven? Leuk voor iemand in je omgeving die graag aan de hand van video-tutorials heel wat basis-breiskills uit wil breiden.
Het cadeau abonnement loopt automatisch na 3 of 6 maanden af en wordt niet stilzwijgend verlengd.
Je kunt zelf aangeven wanneer het abonnement mag starten* voor de persoon aan wie je het cadeau geeft. Je kunt het dus zelf eerst cadeau geven voordat diegene de inloggegevens ontvangt.
*de ingangsdatum dient wel binnen een maand na aankoop te liggen
Veelgestelde Vragen
Nog vragen? Wellicht vind je hieronder je antwoord. Uiteraard kun je ook altijd even mailen naar info@mirjammolenbeek.nl als je nog vragen hebt!
Nee, als je je inschrijft geef je een machtiging af tot wederopzegging. Een maand van tevoren krijg je wel een herinneringsmail waarin wordt aangekondigd dat je abonnement verlengd gaat worden; op dat moment heb je nog ruim de tijd om je abonnement op te zeggen (of van abonnementsvorm te wijzigen) als je dat op dat moment wil.
Het cadeau abonnement loopt wel vanzelf af. Degene voor wie het cadeau is, krijgt vanzelf bericht als het abonnement afloopt - en een aanbod om eventueel te verlengen.
Mirjam organiseert regelmatig een Knit ALong, Zoom sessies en Live bijeenkomsten. Op elk moment kun je gebruik maken van het Online Breicafé waar je andere breisters ontmoet en waar Mirjam regelmatig aanwezig is. In elk geval eens per maand worden alle nieuwtjes en data met je gedeeld via het maandelijkse Campus Bulletin.
Mocht je geen behoefte hebben aan (veel) interactie, dan is dat ook helemaal ok. De tutorials kun je volledig zelfstandig doorlopen. En Live Zoom sessies kun je ook terug kijken. Deelnemen aan Knit ALongs of gesprekken in het Online Breicafé is uiteraard niet verplicht!
Mirjam kan tutorials maken van (sommige) gratis breipatronen en van haar eigen breipatronen. Van breipatronen van anderen/betaalde patronen kan/mag ik geen tutorials maken. Maar: de bedoeling van de Campus is dat je met het doorlopen van de tutorials vervolgens alle (Engelstalige) breipatronen die je maar wil maken, zelf kan breien! De lijst met breitechnieken helpt je om met gemak een bepaalde techniek op te zoeken die je tegen komt in een breipatroon waarmee jij bezig bent.
Alle skills die je nodig hebt, komen voorbij in de verschillende projecten. Het kan zijn dat je de top-down trui (als voorbeeld, geldt ook voor alle andere projecten) niet zo mooi vindt. Maar: je zou dan bijvoorbeeld de baby versie kunnen breien. Na het doorlopen van de tutorial weet je hoe je de juiste materialen kiest, hoe je een top-down trui breit en hoe je een Engelstalig breipatroon leest. Hierna kun je in principe alle top-down breipatronen breien die je maar tegen komt.
