Over

Als de mannen tussenbeien
eens gezellig gingen breien
Met een knotje van die blauwe gemêleerde wol
Dan was ‘t uit met die ellende
Dan was ‘t nergens meer een bende
En ‘t was eindelijk eens vrede op de wereldbol
O, ze moesten toch eens weten
dat je alles kunt vergeten,
als je lekker zit te breien aan een babywant
‘k Moet het zelf maar eens gaan zeggen.
En persoonlijk uit gaan leggen

(uit het liedje ‘Laat ze breien’, geschreven door Annie M.G. Schmidt)

Vrede op de wereldbol zal door deze website niet direct bereikt worden. Wel vat deze tekst samen welke boodschap Mirjam Molenbeek wil verspreiden: breien onspant, onthaast, biedt een rustpunt in onze snelle maatschappij. Het maakt dat je dagelijkse uitdagingen weer even in perspectief kunt plaatsen. Dat je elke dag een paar minuten tijd voor jezelf kunt nemen om volledig te ontspannen. En het is stukken goedkoper dan therapie 😉 *

overmijfoto2

Ik vind inspiratie in mijn fijne woonomgeving: de prachtige duinen en gezellige haven in het rustige deel van Scheveningen.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Na Nederlands te hebben gestudeerd, heb ik jarenlang les gegeven in het middelbaar en hoger onderwijs. Dat was alleen niet wat ik het liefste doe.

Sinds 2017 doe ik dat wel! Laagdrempelige (online) breilessen geven; zoeken naar de fijnste materialen om mee te breien voor tijdens de breilessen en voor in de webshop; bloggen&vloggen over breien en wol. Met als doel: zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat breien ontspant, onthaast, een rustpunt biedt in onze snelle maatschappij.

*Disclaimer: uiteraard gaat het er hier om dat breien ter ontspanning bepaalde vormen van therapie soms kan voorkomen - zoals bij beginnende burn-out-verschijnselen (weet ik uit ervaring). Deze ontspanning kan ook helpen ter ondersteuning van therapie. Therapie is in bepaalde situaties uiteraard heilzamer, of zelfs noodzakelijk!

Welkom bij MirjamMolenbeek!

Je vindt hier Online Breilessen voor zowel beginnende als gevorderde brei(st)ers. Ook kun je lid worden van de Online Brei Campus als je je brei-skills uit wil breiden.

In de winkel vind je de mooiste wol en fijnste accessoires voor enorm veel breiplezier.

Brei-inspiratie opdoen? Op het MirjamMolenbeek YouTube kanaal staan heel wat vlogs voor je klaar. Ook het Instagram-kanaal van MirjamMolenbeek is een bron van inspiratie.

Veel breiplezier!

Scroll naar top