Veelgestelde vragen

In dit overzicht vind je antwoord op de meest gestelde vragen die MirjamMolenbeek ontvangt.

Inhoudelijke vragen over breien? Wellicht vind je je antwoord in één van mijn video's binnen de reeks Brei(d) Je Kennis Uit. Of vul je zoekterm in op mijn blog.

Nee. De Online Breilessen voor Beginners zijn voor iedereen, op elk moment toegankelijk en kunnen in eigen tempo gevolgd worden. Dat blijkt heel goed te werken! Ook de Online Brei Campus biedt voldoende hulp.

Af en toe organiseer ik offline evenementen. Die data deel ik in mijn nieuwsbrieven.

In dit geval adviseer ik je eerst de Online Breilessen voor Beginners te volgen. In de Campus staan geen beginners-tutorials.

Hou er ten eerste rekening mee dat er op weekenddagen en feestdagen geen post wordt verwerkt. Ik verzend je bestelling binnen 3 werkdagen (ma t/m vr), behalve op feestdagen. Op het moment dat je pakket de deur uit is, is het in handen van PostNL. Meestal gaat dit heel snel, soms zorgen feestdagen en piekmomenten bij PostNL ervoor dat het wat langer duurt. Zo lang je via je Track&Trace code ziet dat het in het bestelproces zit, komt het goed.

Pas na 10 werkdagen kan ik contact opnemen met PostNL. Maar vaak is je pakket er dan toch al. Er is nog nooit iets kwijt geraakt/niet aangekomen, dus soms is het gewoon even geduld hebben.

Hoewel we het jammer vinden dat je gaat, kan je het lidmaatschap op de campus opzeggen. Stuur even een e-mail naar support@mirjammolenbeek.nl en je ontvangt een bevestiging zodra je opzegging is verwerkt. Er worden geen teruggaves gedaan over reeds betaalde periodes.

Maandabonnement:
Ben je lid van de campus en betaal je per maand? Dan is het belangrijk dat je uiterlijk 1 week voorafgaand aan de start van een nieuwe maand opzegt. Heb jij je bijvoorbeeld op 7 mei aangemeld? Dan start de nieuwe maand voor jou op 7 juni. Zeg daarom uiterlijk 1 juni op. 

Halfjaarabonnement:
Heb je direct voor een halfjaar betaald? Dan is het goed om te weten dat je altijd een maand voordat je nieuwe halfjaar ingaat, een e-mail ontvangt over dat binnenkort het nieuwe halfjaar betaald moet worden. Wil je toch opzeggen? Je hebt na het ontvangen van de herinneringsmail 2 weken de tijd om op te zeggen. Dat is dus uiterlijk 2 weken voordat je abonnement eigenlijk af zou lopen. 

Let op: volg bovenstaande stappen bij opzegging. Soms kiezen mensen ervoor om het afgeschreven abonnementsgeld te storneren. Je hebt gekozen voor machtiging, en dus gaat storneren zonder opzegging in tegen de voorwaarden waarvoor je hebt getekend (en moet er een incassobureau worden ingezet). Bovendien kost jouw stornering MirjamMolenbeek 15 Euro... En dat terwijl we je met alle liefde gewoon helpen bij je opzegging (en mail even als je per ongeluk te laat hebt opgezegd, ook dan zijn we eerder geneigd je geld gewoon terug te boeken).

Komt goed! Soms zet Mirjam je pakket vast klaar voor verzending; jij krijgt op dat moment een Track&Trace nummer. Maar niet altijd kan Mirjam de pakketten dezelfde dag ook daadwerkelijk bij het PostNL punt brengen. En zo lang je pakket nog niet is ingeleverd, gebeurt dat wat in de vraag staat. Dit komt vooral voor wanneer MirjamMolenbeek een grote hoeveelheid pakketten tegelijk te versturen heeft, zoals bij tijdelijke Tijd voor Jezelf-Pakketten en de jaarlijkse Advent pakketten.

Kies in dit geval voor pakket verzending. Wanneer ik zie dat je bestelling door de brievenbus past, zal ik het verschil in verzendkosten terug boeken. Wanneer je voor 'brievenbuspakje' kiest terwijl het niet door de brievenbus blijkt te passen, kan ik je bestelling niet in behandeling nemen. Dan duurt het dus ook veel langer voordat je je bestelling in huis hebt.

Mirjam betaalt nog BTW over die verzendkosten. Daarbij komen kosten voor je verpakking: breinaalden worden extra verpakt, zodat ze niet krom trekken tijdens verzending. Ook voor de (duurzame) doos of envelop zijn kosten betaald. En er komt vaak nog een leuk kleinigheidje mee met je bestelling. De kosten zijn dus eigenlijk hoger dan dat je daadwerkelijk hoeft te betalen. Bij een gewoon pakket (6,25) neemt Mirjam de BTW en verpakkingskosten voor haar rekening. Mirjam staat voor duurzaam verzenden en stimuleert hiermee dat mensen zo veel als mogelijk benodigde producten in één keer bestellen.

Dat kan, in overleg. Je ontvangt een mail wanneer je bestelling klaar staat, met het verzoek aan te geven wanneer je zou kunnen. Let erop dat afhalen alleen op bepaalde dagen/tijden mogelijk is (en altijd in overleg). Die data en tijden vind je op de Contact pagina.

Op sommige momenten in het jaar is afhalen niet mogelijk. Die optie wordt dan ook niet aangeboden in het bestelproces. Op de contact pagina worden deze momenten ook altijd gedeeld.

Op de contact pagina vind je altijd de datum voor het eerstvolgende Open Atelier. Je kunt dan zonder afspraak langs komen om te shoppen. Daarbuiten kun je alleen via de webwinkel bestellen.

*GOTS-gecertificeerd betekent dat op de volgende punten streng wordt toegezien:

  • - de schapen worden gehouden volgens biologische standaarden, ze ondergaan geen mulesing of andere pijnlijke en dieronvriendelijke praktijken
  • - de productie van de wol is niet belastend voor het milieu; er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt
  • - het energievebruik tijdens het productieproces is beperkt en afvalwater wordt professioneel gereinigd
  • - arbeiders worden goed behandeld en kinderarbeid is verboden
  • - er wordt een minimumloon betaald en er is een maximum aan het aantal werkuren per week
  • - het garen is vrij van schadelijke stoffen

Alle wolmerken die ik aanbied, vind je onder 'shop' > 'garens' > 'gesorteerd op merknaam'.

Alles wat voorradig is, staat in mijn webshop. Als je op een product klikt, zie je hoeveel er nog van op voorraad is. Uitverkocht? Neem even contact op. Dan kan ik het wellicht voor je mee bestellen bij mijn volgende groothandel-inkoop.

Als het om een door mij gepubliceerd patroon gaat: uiteraard! Neem gerust contact op via de contactpagina.

Gaat het om een patroon uit de Online Brei Campus, of ben je lid van de Campus en heb je een vraag over een willekeurig breipatroon, dan kun je al je vragen stellen in het Breicafé.

Gaat het over breipatronen van anderen, en ben je geen lid van de Campus, dan verwijs ik je naar de patroonontwerper.

Je kunt hier gratis een lijst met veelgebruikte Engelse breitermen downloaden. Of volg mijn Online Breilessen of wordt lid van de Online Brei Campus: ik neem je stap-voor-stap mee door Engelstalige breipatronen, waardoor je ze erna met gemak zelf kan lezen!

Dat kan! Ik probeer zoveel mogelijk dozen te hergebruiken. Klanten en buurtbewoners brengen regelmatig dozen bij me langs.

Jazeker! Veel mensen lijken te denken dat je alleen met katoen kan haken. Maar met wol haken biedt zoveel mogelijkheden! De functie van wol (warm wanneer het warm moet zijn en ademend wanneer het moet ademen) is bij haken natuurlijk net zo fijn als bij breien! Ik ben alleen zelf geen haakster, maar richt me vooral op het (leren) breien.

Nee, ik ben gespecialiseerd in het geven van breilessen.

Scroll naar top