CDD: Center Double Decrease | S2KP2

Hoe brei je een CDD, oftewel de Center Double Decrease? Je vindt deze vaak in je breipatroon als S2KP2. Ook zie je het weleens omschreven staan als S2KPSSO.

De CDD, oftewel de Center Double Decrease, is een mindering waarbij je een verticale lijn krijgt in je breiwerk. Anders dan de k2tog (die naar rechts leunt) en de ssk (leunt naar links). Je kunt deze minderingen niet zomaar door elkaar vervangen; hou altijd het breipatroon aan.

Center Double Decrease: hoe brei je deze mindering?

  • eerst zet je twee steken van je linker naar je rechter breinaald over alsof je deze 2 steken samen gaat breien (maar dat doe je dus niet)
  • brei de volgende steek op je naald
  • steek de linker breinaald van links naar rechts in de 2 over gezette steken, til ze over de gebreide steek en laat ze van de naald vallen

Liever even zien hoe je de CDD breit? Ik laat je deze manier van minderen, waarbij je een rechte lijn in je breiwerk krijgt, zien in deze video tutorial.

In mijn breipatroon voor de Curiouser and Curiouser Socks heb ik gebruik gemaakt van de CDD, oftewel de Center Double Decrease (omschreven als de S2KP2). Dit breipatroon voor sokken vind zowel op mijn Ravelry Designer account als op mijn website. Wanneer je lid bent/wordt van de Online Brei Campus, hoef je het breipatroon voor de Curiouser en Curiouser Socks niet los aan te schaffen: het staat daar als cadeautje voor je klaar.

Scroll naar boven