Je eerste driehoekssjaal breien | The Anchor Shawl

Als je je eerste driehoekssjaal – of driehoeks shawl – wil leren breien, is The Anchor Shawl een perfect breipatroon! Ik heb deze sjaal ontworpen voor iedereen die voor het eerst een sjaal in driehoeksvorm wil breien. Veel mensen vinden dit èn leuker breien dan een ellenlange rechttoe-rechtaan sjaal èn vinden het ook fijner dragen.

driehoekssjaal breeien

Benodigde skills

Om deze sjaal te kunnen breien heb je de Online Breilessen voor Beginners gevolgd, of je beheerst de basis vaardigheden die daar omschreven staan. Voor de wat lastigere dingen biedt het patroon voldoende ondersteuning: voor bijvoorbeeld een garter tab cast on en I-cord bind off vind je video tutorials in het breipatroon.

Het is handig als je al wat ervaring hebt met het lezen van een Engelstalig patroon. Maar je kan dit patroon ook goed gebruiken om een Engels patroon te leren lezen. Kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Vraag dan hier een vertaallijst aan. Ik heb de meest gebruikte Engelse breitermen voor je opgesomd en vertaald. De ondersteunende video’s in het patroon zijn in het Nederlands; ook die helpen je dus op weg om het Engelstalige patroon te leren lezen.

Gratis voor beginners en campusleden

Volg je de Online Breilessen voor Beginners, of ga je die volgen? Of heb/neem je een abonnement op de Online Brei Campus? Dan staat het breipatroon van The Anchor Shawl daar gratis voor je klaar en kun je dus direct aan de slag met het breien van je eerste driehoekssjaal. Bovendien leer je in zowel de lessen als de Campus met gemak een Engelstalig patroon lezen; handig dus als je er in je eentje toch niet helemaal uit komt.

Benodigd garen

Ik heb voor de sjaal 5 bollen Isager Eco Baby gebruikt. Een heerlijk zacht garen, bestaande uit alpaca en katoen. Ook ideaal voor mensen die niet tegen wol kunnen! Een ander DK garen kun je ook gebruiken voor dit patroon. Een DK garen heeft een gauge van 21-24 steken op de breedte. In dit overzicht vind je meer informatie over garendiktes.

Breinaalden

Een driehoekssjaal brei je op een rondbreinaald: je breit niet rond, maar heen-en-weer, zoals je op rechte pennen ook zou doen. Omdat je vanaf de opzet steeds meer steken gaat meerderen, en daarmee de driehoek creëert, krijg je steeds meer steken op je naalden te staan. Dit past op een bepaald moment niet meer op rechte pennen, en zou dan ook te zwaar worden voor je polsen.

Ik adviseer een breinaald met lengte 100 cm en een dikte van 4 mm. Brei je erg strak, kies dan voor een dikte van 4,5 mm. Kies voor een goed merk, zoals ChiaoGoo. Goede breinaalden doen echt enorm veel voor je breiplezier en het resultaat!

Je eerste driehoekssjaal breien

Als je met The Anchor Shawl aan de slag gaat om je eerste driehoekssjaal te breien, wens ik je heel veel breiplezier! Kom je er niet uit, dan mag je me altijd even mailen op info@mirjammolenbeek.nl.

breipatroondriehoekssjaal

Scroll naar boven