Kantsteek breien: wat is het nut ervan?

Een kantsteek breien: wat is het nut ervan?

Bij het breien kun je ervoor kiezen om een kantsteek te breien. Of juist niet. Wanneer is het nou handig om de kantsteek te breien, en wanneer niet? Het antwoord op deze vraag geef ik in deze nieuwe video binnen de reeks ‘Brei(d) Je Kennis Uit’.

Ik leerde van mijn oma om altijd een kantsteek te maken aan de randen van mijn breiwerk. Maar inmiddels weet ik dat het niet altijd nut heeft om een kantsteek te breien. Het kan heel mooi zijn als je bijvoorbeeld een sjaal met rechte rand als resultaat wil. Maar zodra je de uiteinden van je werk aan elkaar wil mazen, of wanneer je steken op wil nemen aan de rand van een vest, is een kantsteek helemaal niet zo handig.

Meer informatie

De vingerloze handschoenen leer je breien in de Online Breilessen voor Beginners. In deze online brei cursus leer je de basis beginselen van het breien. Je breit geen eindeloos aantal proeflapjes, maar gaat al vrij snel met de vingerloze handschoenen aan de slag. Erna staat een sjaal met meerdere kleuren en puntige uiteinden op het programma. De Online Breilessen voor Beginners zijn inclusief alle benodigde materialen.

In de video ‘Kantsteek breien: wat is het nut ervan?’ draag ik de Elfriede sjaal. Een breipakket voor deze sjaal vind je hier. Beheers je de basis van het breien al, en wil je graag ‘lace’ leren breien (zoals in deze Elfriede sjaal)? Een Engelstalig breipatroon leren lezen? Dan is de Online Brei Campus wellicht iets voor jou!

Jouw vraag insturen

Hopelijk heb je iets gehad aan het antwoord op de vraag: ‘Kantsteek breien: wat is het nut ervan?’

Ook een vraag insturen? Mail naar info@mirjammolenbeek.nl (met in de onderwerpsregel: ‘vraag BJKU’).

Alle video’s binnen de Brei(d) Je Kennis Uit video-reeks vind je hier.

Scroll naar boven