Memory Blanket Breien | Gratis Video Tutorials

Het is zover: de gratis video tutorial reeks voor het breien van een Memory Blanket is klaar! Heb jij altijd al een Memory Blanket (ook wel restjesdeken, scrappy blanket of cozy memory blanket genoemd) willen breien van je restjes (sokken)wol? Maar wist je niet goed hoe te starten? Heb je nog moeite met het lezen van een Engelstalig breipatroon? Dat is vanaf nu allemaal geen probleem meer: ik neem je stap-voor-stap mee in deze video reeks. Van het eerste vierkantje tot en met de I-cord Border: alles komt voorbij.

Ik heb deze tutorial-reeks gratis beschikbaar gesteld, zodat je eens een goed inkijkje krijgt van hoe mijn tutorials binnen de Online Brei Campus eruit zien. Uiteraard kijk je binnen de Campus alle tutorials – ook die van de Memory Blanket – reclamevrij.

Stop met eindeloos zoeken

In de Online Brei Campus staan heel veel tutorials waarbij je stap-voor-stap door een Engelstalig breipatroon heen geholpen wordt. In de Campus kun je direct met een breiproject naar keuze beginnen, zonder eindeloos te hoeven zoeken naar de juiste video’s. Ook het kiezen van de benodigde materialen levert je geen zoekstress meer op: in elke tutorial leg ik in de intro video duidelijk uit welke materialen je nodig hebt voor het breien van het patroon.

Ik wens je heel veel plezier met het breien van de Memory Blanket via deze gratis video tutorial reeks. Heb je de smaak te pakken en wil je lid worden van de Online Brei Campus? Gebruik code MM5CADEAU voor 5 Euro korting op een abonnement.

Intro: welke materialen heb je nodig?

Ongeveer 8 jaar geleden begon ik met het breien van de Memory Blanket. Ik had toen nog niet heel veel restjes sokkenwol. In deze introductie video leg ik uit hoe ik aan mijn restjes garen ben gekomen. En hoe ook jij snel voldoende restjes kan verzamelen! Ik heb natuurlijk niet 8 jaar lang dagelijks aan dit restjesdeken gebreid. Het was echt een project dat ik af en toe vol goede moed oppakte, om het daarna weer maanden stil te laten liggen. Uiteindelijk nam ik in december 2022 een besluit om het deken nu echt eens af te gaan ronden. Ik maakte een fijne planning en dat werkte als een trein! In vlog 72 vertel ik je alles over dit proces.

Vierkantje 1 tot en met 4

In de onderstaande video’s laat ik je zien hoe je de eerste vier vierkantjes van de Memory Blanket brei. Hierna kun je de gehele blanket zelf verder breien.

Als je het door jou gewenste aantal vierkantjes hebt gebreid, is je Memory Blanket in principe af. Wil je een extra mooie afwerking rondom het deken? Bekijk dan nog de video waarin ik je laat zien hoe je een I-cord om een deken heen breit.

I-cord Border

Ik laat je zien hoe je een I-cord border om je Cozy Memory Blanket heen breit. Ik start met de provisional cast on, maar laat je ook zien hoe je het met een ‘gewone’ cast on kan doen.

Scroll naar boven