Ravelry: een schat aan brei- en haakpatronen

Ken je het Ravelry platform? Ravelry biedt een schat aan brei- en haakpatronen. Een schat die elke breister of haakster wil vinden.

Toen ik jaren geleden het Ravelry platform ontdekte, ging er een wereld voor me open. Ik werd steeds beter in breien, maar vond het lastig om leuke en goede breipatronen te vinden. Beide problemen waren opgelost zodra ik Ravelry ontdekte! En ik hoop dat er met de video tutorial in dit blog, ook voor jou een wereld open gaat.

Ik maakte in 2017 al eens een video over hoe het Ravelry platform werkt. Inmiddels is zowel het platform als de kwaliteit van mijn video’s veranderd ☺️ Hoog tijd voor een nieuwe tutorial dus! In de video leg ik uit wat de mogelijkheden zijn van Ravelry. Ik laat je zien hoe je bijvoorbeeld een patroon kan zoeken bij een garen dat je thuis hebt liggen. Hoe je patronen op kunt slaan in je favorieten. Hoe je kunt zien of een patroon ‘goed’ is: of er geen fouten in zitten, hoe het eindresultaat bij anderen is. Ook laat ik je zien waar je Ravelry groepen kunt vinden.

Ravelry: hoe werkt dit platform? Ik lig het je uit in deze video.

Heel veel patronen op Ravelry zijn Engelstalig. Maar die Engelstalige patronen zijn vaak veel eenduidiger dan Nederlandstalige patronen! Kun je wel wat hulp gebruiken bij het lezen van Engelstalige patronen? Volg dan mijn Online Breilessen voor Beginners of Gevorderden. Kun je al redelijk goed breien, maar lukt het nog niet met Engelstalige patronen? Dan is een lidmaatschap op de Online Brei Campus een absolute aanrader voor jou.

Veel plezier met het ontdekken van de schat aan brei- en haakpatronen op Ravelry! Ik hoop dat er net zo’n wereld voor je open gaat als dat voor mij het geval was een aantal jaar geleden.

Scroll naar boven