Zelfzorg: een gebreid vest voor mij!

Zelden brei ik iets voor mezelf af. Laat staan een heel vest! Maar: 2019 staat in het teken van zelfzorg (althans, dat probeer ik). Dus nam ik me voor dit vest, waar ik een jaar geleden aan begon, af te breien. Eindelijk: een gebreid vest voor mij!

vest gebreid van handgeverfde merino bamboe wol

Ik breide de Madewell in de maat XL. Daarvoor had ik vier strengen handgeverfde sokkenwol nodig. Ik gebruikte strengen van 80% merino en 20% bamboe, die Textielwerk wol en zo voor mijn webshop verfde. Omdat de strengen uit verschillende verfbaden kwamen, heb ik afgewisseld. Dus de ene rij met de ene streng, de andere rij met de andere streng, enzovoorts. Zo voorkom je dat je een enorm kleurverschil ziet tussen de ene helft van je breiwerk, en de andere helft. De boorden zijn gebreid met een 3 mm naald, de rest op 3,5 mm. De lengte van mijn rondbreinaald was 100 cm. Met verwisselbare naaldpunten heb je maar één draad nodig en kun je na de boord de 3 mm naalden gewoon afschroeven en de 3,5 erop zetten. Overigens brei je alleen de mouwen in het rond, maar is de rondbreinaald nodig voor de hoeveelheid steken.

Wil je dit vest ook breien? Het is een prima patroon voor een eerste vest! Nog nooit een vest gebreid met lange rondbreinaalden? Nog nooit een Engelstalig breipatroon gelezen? Volg dan eerst wat tutorials in de Online Brei Campus.

Ik ben echt zo blij met het resultaat! In vlog 14 vertel ik je nog meer over dit vest en zie je het ‘live’.

Scroll naar boven