Breivlog 98 | Hielen Breien & Spontane Cast On

Welkom bij breivlog 98: Hielen Breien & Spontane Cast On.

Ik vertel over de struggle met het breien van een bepaalde hiel in mijn toe-up sokken, laat je zien wat ik af gebreid heb, waar ik mee bezig ben en welk werkje ik spontaan op de brei pennen heb gezet. Ik beantwoord ook weer een aantal van jullie ingestuurde vragen. Veel kijkplezier!

De vlog bekijken zonder reclame? Dat kan via de Online Brei Campus.

Het google docs formulier voor al jouw vragen: https://forms.gle/XcQgWGP9s8ULEKQJ9

Alle breiprojecten waarover ik praat, inclusief patronen en garens die ik gebruik, vind je op mijn Ravelry pagina.

MirjamMolenbeek De Podcast (voor ondernemers die van hun liefde voor handwerk een goed lopend bedrijf willen maken):

Spotify: https://rb.gy/pnkwgq

Itunes: https://rb.gy/lj3vgv

Tijdcodes

00:00 Intro

13:38 Wat heb ik af?

20:00 Wat ben ik aan het breien?

51:01 Jullie breivragen beantwoord

Ingezonden brei vragen die in de vlog worden beantwoord

52:04 Vraag 1: ‘Hoi Mirjam. Ik ben inmiddels aardig op weg in het breien. Nu ben ik zefl vrij lang en ik pas dus graag mijn patronen aan, met name in de lengte. Maar met een bottom up trui vind ik dat soms lastig om te gokken dus sla ik die patronen steeds over. Maar is het mogelijk om bijvoorbeeld bij deze patronen met de provisional cast on in de Brei Campus de opzet te doen en deze dan weer later op te nemen en dus later de boord of eventueel het laatste deel van de trui te breien?’

56:30 Vraag 2: ‘Hoi Mirjam. Vorig jaar breide ik een zomers shirtje in gebroken rib steek met bamboe draad op naald 3. Na het wassen en plat drogen is deze veranderd in een wijde tuniek. Lees: langer en veeeel breder en slobberig. Kan ik dat nog oplossen? Ik zit te denken aan een stuk afknippen en steken minderen voordat ik een nieuwe boord brei. Hoeveel steken zou ik dan moeten minderen? Of is er een andere oplossing? Dank voor het mee denken.’

01:00:10 Vraag 3: ‘Hoi Naamgenoot. Dank voor de mooie inspiratie op het gebied van breien. Wel was het ook fijn om soms iets te horen over de boeken die je leest. Al veel mooie titels van je vernomen. Veel brei- en leesplezier!

De nacht in de Telegraph Club: https://rb.gy/gpl4te * *affialilte link

Op de hoogte blijven?

Alle projecten waaraan ik in Breivlog 98: Hielen Breien en Spontane Cast On aan het breien ben – en die ik af heb- , inclusief details over wol en eventuele aanpassingen, vind je op mijn Ravelry project pagina

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

MirjamMolenbeek vind je ook op InstagramPinterest en Facebook.

Verder kijken:

Dankjewel voor het kijken naar Breivlog 98: Hielen Breien en Spontane Cast On

Bekijk ook vlog 1 tot en met 97 op mijn YouTube kanaal.

Of poets je kennis op met de ‘Brei(d) Je Kennis Uit‘ reeks.

Kun je nog niet breien en wil je testen of het iets voor je is? Volg dan mijn gratis mini-cursus ‘Breien, de Basis’.

Scroll naar boven