Circle of Wool | Samenwerkingspartner Online Brei Campus

Circle of Wool is een nieuwe samenwerkingspartner voor de Online Brei Campus. Leden van de Campus krijgen standaard 10% korting op alle breipakketten van Circle of Wool.

Niet alleen is Circle of Wool een nieuwe samenwerkingspartner: het is zelfs een geheel nieuwe webshop! Amy opende haar deuren een week geleden. Amy schoof jaren geleden bij mij aan de keukentafel aan om te leren breien. Nu heb ik haar via MirjamMolenbeekcoaching mogen begeleiden naar het waar maken van haar droom: het openen van een webshop met duurzame garens, gericht op baby & kind. Heel erg bijzonder om haar reis te hebben mogen volgen. En nu is het tijd dat jij kennis maakt met deze ondernemende powervrouw!

Interview

Vertel: wie is de vrouw achter Circle of Wool?

Hi, ik ben Amy Joan Berentsen, 28 jaar oud, en ik ben de oprichtster van de webshop Circle of wool. Momenteel woon ik samen met mijn partner en onze tweejarige dochter in Huizen. Vòòr de geboorte van onze dochter werkte ik als doula in de geboortezorg, waar ik met veel liefde vrouwen en hun partners ondersteunde tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Sinds ik zelf moeder ben geworden, heb ik besloten het doula-werk tijdelijk op een lager pitje te zetten en mijn andere grote passie om te zetten in de webshop “Circle of wool”. 

AmyJoanBerentsencircleofwool
Amy Joan Berentsen, oprichtster Circle of Wool

Wanneer leerde je zelf breien en van wie?

Als klein meisje leerde ik breien van zowel mijn oma’s als mijn moeder. Onlangs stuitte ik toevallig op een foto waarop ik met mijn zusje in de tuin bij mijn oma zat, druk bezig met het breien van een lange sjaal. Helaas is die sjaal nooit afgemaakt. 

In 2018, toen ik tijdelijk in Den Haag woonde voor mijn studie, ontdekte in de live breilessen van Mirjam Molenbeek. Zonder aarzelen meldde ik me aan en zat ik aan Mirjams keukentafel, waar ik echt goed leerde breien. We begonnen met het maken van een kleurwerk muts op rondbreinaalden tijdens de breilessen. Na afloop besloot ik ook nog de “Find Your Fade Shawl” van Andrea Mowry als mijn eigen project bij Mirjam te breien. Na deze breilessen was ik volledig gegrepen door het breivirus. 

Hoe kwam je op het idee Circle of Wool te beginnen?

Tijdens mijn zwangerschap bracht het breien veel rust en ontspanning, iets wat in die periode van groot belang was. Het breien hielp me om meer naar binnen te keren. Ik heb verschillende items voor mijn dochter gebreid, en toen ze eenmaal was geboren, ontdekte ik ook de voordelen van wollen kledingstukken tijdens de kraamtijd. Na mijn zwangerschapsverlof merkte ik dat ik minder tijd had om te breien, maar ik besteedde veel tijd aan het zorgvuldig uitzoeken van duurzame wol en garens die ik kon gebruiken voor de breiprojecten van mijn dochter. Deze ervaring inspireerde mij onder andere om een online wolwinkel te starten. Tijdens het coachingtraject met Mirjam werd ook al snel duidelijk dat mijn focus zou liggen op het aanbieden van complete breipakketten voor baby- en kinderkleding. 

Hoe is de naam ‘Circle of Wool’ tot stand gekomen?

De naam “Circle of Wool” is ontstaan uit mijn diepe liefde voor breien, duurzaamheid en gemeenschap. Ik wilde een naam kiezen die niet alleen mijn passie voor duurzame wol en breien weerspiegelde, maar ook mijn kernwaarden. ‘Circle’ verwijst naar een gemeenschap van breiers die verbonden zijn door hun gedeelde passie. Hier kunnen ze samenkomen, ideeën delen en elkaar inspireren en ondersteunen, zoals tijdens mijn breiworkshops. ‘Wool’ staat voor natuurlijke en duurzame wol en garens. Kortom, “Circle of Wool” is meer dan alleen een online wolwinkel.

Gezien de pakketten die je verkoopt, ben je duidelijk fan van de breipatronen van PetiteKnit. Waarom ben je zo’n fan van haar designs? Zijn er andere ontwerpers van wie je graag patronen breit?

Klopt, ik ben groot fan van de patronen van PetiteKnit. Ik vind de patronen heel duidelijk geschreven en daardoor goed te volgen, ook voor beginners. PetiteKnit biedt een breed scala aan opties voor verschillende vaardigheidsniveaus. Bovendien vind ik de eenvoudige, Scandinavische uitstraling van de projecten heel mooi. Het merendeel van mijn gebreide items zijn gemaakt met PetiteKnit patronen. Voor baby’s en kinderen brei ik ook graag uit het boek Making Memories van Claudia Quintanilla of de patronen van Indi Blomst. 

ankershirtbreipakket
Breipakket Anker Shirt Petite Knit

Wat is je droom voor Circle of Wool?

Mijn droom voor Circle of wool is eenvoudig maar krachtig: groeien en een breder scala aan prachtige breipakketten aanbieden, zodat je direct met je breiproject kunt beginnen zonder je zorgen te hoeven maken over de keuze van wol, garen of de benodigde hoeveelheden. Ook wil ik graag breipakketten voor volwassenen toevoegen aan de webshop. Daarnaast koester ik de wens om een volle agenda te hebben met breiworkshops. Zo lijkt het me geweldig om binnenkort naast de workshops voor verschillende niveaus ook breiochtenden te organiseren voor andere moeders en hun kindje(s) om samen te ‘zijn’, te breien en de kindjes te laten spelen. 

Dankjewel Amy voor dit interview! Heel erg veel succes met je prachtige bedrijf! Je kunt Circle of Wool volgen op Instagram. Wil je op de hoogte blijven van haar ontwikkelingen en nieuwe producten? Schrijf je dan even in op haar nieuwsbrief.

Scroll naar boven