Gratis breipatroon: mutsje voor een newborn baby 0 tot 3 maanden

Een gratis breipatroon van een mutsje voor een newborn baby tot ongeveer 3 maanden.

100% merino baby mutsje

Wat werd er veel naar gevraagd: het patroon van het mutsje voor een newborn baby (ongeveer 0 tot 3 maanden) dat ik onlangs op Instagram deelde. Het is mijn eigen ‘uit het hoofd’-patroon. Maar natuurlijk wilde ik het voor jullie opschrijven! Zodat je het kunt maken voor jouw kindje dat je binnenkort verwacht. Of voor het kindje dat een zwangere in je omgeving binnenkort verwacht of dat net is geboren. Een uniek cadeautje! En als mamma van drie kan ik je verzekeren dat iets handgemaakts altijd heel erg wordt gewaardeerd.

Benodigde materialen

Wol Gebruik een Aran weight garen (naald 4 tot 5 mm). Je hebt maximaal 25 gram nodig. De voorbeelden zijn overigens gebreid van een dubbele draad handgeverfde wol in fingering weight (fingering weight dubbel, geeft aran weight dikte).

Handgeverfde wol geeft een prachtig effect bij dit simpele patroon. Maar de Rico Merino en Hamelton Tweed lenen zich ook uitstekend voor een heerlijk mutsje! (de LéttLopi zou ik voor een pasgeboren baby niet snel kiezen, omdat dat wel een heel stugge wol is).

baby mutsje handgeverfd garen

Breinaalden 4,5 mm in de naalden die voor jouw methode nodig zijn (dpn’s / sokkennaalden | rondbreinaald 40cm + dpn’s voor het deel van de minderingen | rondbreinaald 80 of 100 cm (voor ‘magic loop’ > dit zie je op de foto’s)).

En Je hebt een wolnaald nodig voor de afwerking en eventueel een leuk knoopje om erop te naaien.

Nog nooit rond gebreid, maar wil je dit wel leren? Word dan lid van mijn Online Brei Campus. Daar leer je alle 3 de manieren van rondbreien: op een rondbreinaald, met sokkennaalden en volgens de Magic Loop Methode.

Gratis breipatroon mutsje newborn baby tot 3 maanden

Zet 56 steken op.

Sluit in het rond. Brei 2 steken recht, 2 steken averecht. Doe dit 6 rondes.

Brei 16 rondes alle steken recht.

Minderen:

Brei 4 steken recht, 2 samen en herhaal dit de hele ronde. Brei laatste 2 steken recht.

Brei 2 rondes recht.

Brei 3 steken recht, 2 steken samen en herhaal dit de hele ronde. Brei de laatste 2 steken recht.

Brei 1 ronde recht.

Brei 2 steken recht, 2 steken samen en herhaal dit de hele ronde. Brei de laatste 2 steken samen.

Brei 1 ronde recht.

Brei 1 steek recht, 2 steken samen. Herhaal dit de hele ronde. Brei de laatste steek recht

Brei 2 steken samen, herhaal dit de rest van de ronde. Brei de laatste steek recht

Afwerking

Knip je draad af, haal de draad met de stopnaald door je resterende steken. Werk je draden weg. Eventueel wassen en blocken en dan je knoopje erop naaien. Veel plezier van het mutsje!

Een groter maatje? Zet wat meer steken op (veelvoud van 2) en brei wat rijen extra. Minderen kun je op dezelfde manier doen als in het patroon beschreven.

Heel veel plezier ervan!

Hulp nodig?

Vind je het rondbreien lastig? In de Online Brei Campus staan talloze video’s voor je klaar. Stap-voor-stap help ik je daar door (Engelstalige) breipatronen heen. Rondbreien heb je dan zo onder de knie! Er staan tutorials klaar voor het breien van een colorwork muts, wanten (in het rond), een top down trui (in het rond), sokken (magic loop) en nog veel meer! En kom je er dan nog niet uit? Dan staan er mede-breisters voor je klaar in het Online Brei Café om je verder te helpen! Bovendien kun je mij maandelijks ‘live’ al je vragen stellen via een Zoom Q&A.

Check ook mijn andere gratis breipatronen:

Het patroon mag gebruikt worden om gemaakte mutsjes  in kleine hoeveelheden te verkopen. Link wel naar mijn shop als je het gemaakte product gaat verkopen Geef me ook de credits op Instagram en Facebook door @mirjammolenbeek.nl te taggen. Dank voor het respect voor de ontwerper!

Het patroon en de foto’s in dit document zijn eigendom van ©MirjamMolenbeek. Reproductie van patroon en/of foto’s is niet toegestaan. Wil je het patroon delen op jouw blog, in een tijdschrift, of op andere wijze? Stuur me even een mail voor toestemming.

3 gedachten over “Gratis breipatroon: mutsje voor een newborn baby 0 tot 3 maanden”

  1. Pingback: Gratis Breipatroon Babysokjes [Beginnersuitleg!]

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven