Heb ik nog voldoende wol over als ik een proeflapje brei?

‘Heb ik nog voldoende wol over als ik een proeflapje brei?’ Op die vraag geef ik antwoord in deze nieuwe video binnen de reeks Brei(d) Je Kennis Uit.

In de video vertel ik over de wol die ik in Engeland kocht. Dat is Northern Yarn Methera. Ik kocht het tijdens onze vakantie in Engeland. De eigenaresse van Northern Yarn heeft deze wol zelf geproduceerd in samenwerking met een lokale schapenboer.

Proeflapje breien

Weet je niet hoe het breien van proeflapje in zijn werk gaat? Of waarom je dit eigenlijk zou doen? Bekijk dan even dit blog met bijbehorende video. De neiging is al snel om het breien van proeflapjes over te slaan. Maar in het geval van een trui of vest raad ik het echt aan! Zeker als je met een voor jou nieuw garen breit. Een proeflapje breien is minder werk dat je trui of vest uiteindelijk helemaal uit te moeten halen, omdat deze te groot of te klein is geworden.

Jouw vraag insturen

Hopelijk heb je iets gehad aan het antwoord op de vraag: ‘Heb ik nog voldoende wol over als ik een proeflapje brei?’

Ook een vraag insturen? Mail naar info@mirjammolenbeek.nl (met in de onderwerpsregel: ‘vraag BJKU’).

Alle video’s binnen de Brei(d) Je Kennis Uit video-reeks vind je hier.

Scroll naar boven