Leren rondbreien: hoe pak ik dat aan?

‘Leren rondbreien: hoe pak ik dat aan?’ Dat is de vraag die MirjamMolenbeek in deze video beantwoord. De video is onderdeel van de video-reeks Brei(d) Je Kennis Uit. Een reeks video’s waarin vragen van kijkers beantwoord worden. Doel van de video’s is om jou te helpen je kennis over breien uit te breiden.

De overstap van het breien op rechte naalden naar rondbreinaalden biedt enorm veel voordelen. Je kunt projecten als mutsen, wanten en truien in het rond breien zonder dat je later je project nog in elkaar hoeft te zetten. Je kunt rondbreinaalden overigens ook gewoon als rechte naald gebruiken als je een breiproject met heel veel steken op wil zetten, zoals een babydeken. Breien op rondbreinaalden is ook veel beter voor handen, polsen, nek en schouders (geen geklem meer onder je armen!).

Maar als je wil leren rondbreien, hoe pak je dat dan aan? Ik leg het je uit in deze video. Ik laat de 3 manieren van rondbreien zien en adviseer met welke rondbrei-methode je het beste kan beginnen. Alle breinaalden die ik in de video laat zien, vind je hier.

Alle 3 de manieren van rondbreien onder de knie krijgen, zonder ellenlang te hoeven zoeken naar een fijn project om mee te beginnen? Zonder gezoek naar de juiste uitleg-video’s? Dan kun je lid worden van de Online Brei Campus. Start daar met het breien van de ‘Colourwork muts’ om het rondbreien onder de knie te krijgen. Leer met behulp van de tutorials ‘Wanten breien’ vervolgens het magic loop breien onder de knie te krijgen. Daarna gaat een wereld voor je open en kun je verder met het volgen van de tutorials ‘Trui breien in het rond’ en ‘Sokken breien via de magic loop methode’.

Rond leren breien met wat extra begeleiding en inclusief materialen? Geef je dan op voor de Online Breilessen voor Gevorderden.

Dank voor het kijken naar deze video. Ik hoop dat je een antwoord hebt gekregen op de vraag ‘Leren rondbreien: hoe pak ik dat aan?’ Heb je ook een vraag die je in deze video-reeks beantwoord wil zien? Stuur die dan naar info@mirjammolenbeek.nl met in de onderwerpsregel ‘vraag voor BJKU’.

In deze video draag ik de Treysta trui. Details over patroon en wol vind je op mijn Ravelry Project Pagina.

2 gedachten over “Leren rondbreien: hoe pak ik dat aan?”

  1. Mirjam, wat doe je dit enorm goed en rustig. Erg leuk en als ik bij mijn dochter in Den Haag ben kom ik zeker eens naar je atelierruimte.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven