Strepen breien in het rond zonder lelijke overgang

Strepen breien in het rond, zonder een lelijke overgang: het kan! Ik laat je in deze video tutorial een simpele manier zien hoe je je strepen zo netjes mogelijk krijgt wanneer je in het rond breit.

Heb je eerder iets in het rond gebreid met strepen, en werd de overgang tussen de ene en de andere kleur wol heel lelijk? Dat is normaal, zodra je twee of meer rondes in de ene en de andere kleur breit . Maar er bestaan dus trucjes voor om strepen te breien in het rond zonder een lelijke overgang te krijgen.

Overigens: wissel je je kleuren bij het breien steeds per ronde af, dan heb je geen lelijke overgang. Je hoeft het trucje uit deze tutorial in dat geval dus niet toe te passen.

Meer tutorials (reclame-vrij!) vind je in de Online Brei Campus. In de Campus vind je ook complete stap-voor-stap tutorials voor het leren breien van o.a. sokken, een top-down trui, een kabel muts en veel meer. En je leert er Engelstalige breipatronen lezen!

Of volg mijn Online Breilessen voor Beginners en Gevorderden (inclusief materialen).

Het boek ‘Harry Potter. Knitting Magic’ is het boek waar het breipatroon in staat dat je in deze video tutorial ziet.

En de Rico Merino Aran is de wol waar ik mee brei. Kleurnummer 056 is niet meer verkrijgbaar (wellicht in de toekomst weer), maar de 003 is een goede vervanger.

Meer inspirerende vlogs en handige tutorials vind je op het MirjamMolenbeek YouTube kanaal.

Scroll naar boven