Video Tutorial: Afkanten | I-cord Bind Off

Welkom bij een nieuwe MirjamMolenbeek video tutorial. In deze video laat ik je zien hoe je je breiwerk kan afkanten met een I-Cord Bind Off. De I-cord Bind Off geeft een hele mooie, rekbare rand aan je sjaal.

Wist je dat de I in I-cord staat voor ‘Idiot’? Deze methode van afkanten werd ooit bedacht door Elizabeth Zimmermann. En omdat ze deze methode zo ontzettend eenvoudig vond (idioot eenvoudig), noemde ze het de I-cord Bind Off. Het is inderdaad een super eenvoudige en heel mooie methode om je breiwerk een mooie en rekbare rand te geven. Maar je moet maar net even weten hoe het werkt! En daarmee help ik je in onderstaande tutorials.

Zimmerman heeft overigens enorm veel betekend voor de brei-wereld. In dit artikel lees je meer over haar.

Ben je nog niet zo thuis in de Engelse breitermen en zoek je een goede vertaallijst? Deze kun je hier gratis aanvragen.

Het breipatroon van de sjaal uit deze video vind je gratis in de Online Breilessen voor Beginners en in de Online Brei Campus. Je kan het patroon ook los kopen.

Hopelijk heb je veel gehad aan deze video tutorial en kun jij vanaf nu ook met gemak afkanten met de I-cord Bind Off! Ik vind het erg leuk als je me tagt op Instagram als je met deze tutorial aan de slag bent gegaan en een mooi resultaat hebt in je breiwerk.

Meer tutorials bekijken waarin je leert hoe je (Engelstalige) breitechnieken uitvoert? Kijk eens bij alle tutorials op deze website. Nog veel meer tutorials vind je in de Online Brei Campus! Wil je meer algemene dingen leren over breien, dan heb je waarschijnlijk heel veel aan de Brei(d) Je Kennis Uit video’s.

Mocht je een I-cord om een deken willen breien, dan werkt dat net even anders. In mijn Memory Blanket tutorial-reeks (gratis te volgen!) zie je hoe je een I-cord om een deken kan breien.

Scroll naar boven