Verminder je schermtijd door te breien

‘Waar brei jij deze zomer? Verminder je schermtijd.’ Zo luidt de titel van de IGTV-video die ik onlangs op mijn Instagram account plaatste. Daarin daag ik de kijker uit: verminder je schermtijd door te breien deze zomer!

Het valt me steeds vaker op: ouders die in speeltuinen bijna non-stop op hun mobiel kijken, in musea met de smartphone in de hand alles missen van wat de kids doen, op schoolpleinen het lezen van ongetwijfeld belangrijke berichten niet staken wanneer de schoolbel is gegaan. En ik ben geen heilige: ook ik maak me er schuldig aan! Maar wil er bewuster mee bezig zijn. Want anders zitten mijn kinderen straks ook veel vaker dan gewenst achter een scherm.

En dus laat ik mijn mobiel steeds vaker thuis. Of neem deze mee op vliegtuigstand (omdat ik wel graag foto’s wil maken). En dan neem ik mijn breiwerk mee. Uiteraard geen breiwerk waar ik een ingewikkeld patroon voor nodig heb! Haha, dat zou hetzelfde effect geven als wanneer ik verzonken zit in mijn mobiel. Een breiwerkje waaraan ik kan breien, terwijl ik kijk naar waar de kids mee bezig zijn. Dat ik zo weg kan leggen als de kids willen dat ik help of mee speel.

Maar het is zomer? Breien? Ja, juist in de zomer is breien ideaal! Die middagen in de speeltuin, avondjes op het strand, in de tuin of op een terras: het ideale moment om jouw trui met bijbehorende wanten, sjaal en sokken voor de herfst vast af te maken šŸ˜‰ Doe mee en verminder je schermtijd door te breien!

Om elkaar te inspireren lanceerde ik #waarbreijijdezezomer. Als je op Instagram op deze # zoekt, zie je wat anderen breien en op welke plek. Doe je ook mee? Deel je foto’s met deze hashtag!

Kun je nog niet breien, maar wil je dit wel graag leren? Dan kun je hier de Online Breilessen vinden die ik aanbied.

Scroll naar boven