Een top down trui in het rond breien: hoe doe je dat?

‘Een trui top down in het rond breien: hoe doe je dat?’ Deze vraag beantwoord ik in de nieuwste video binnen de reeks ‘Brei(d) Je Kennis Uit’.

Een trui in het rond breien heeft als voordeel dat je later niet allemaal los gebreide panden aan elkaar hoeft te mazen. Brei je de trui van boven naar beneden, dan kun je deze tussendoor makkelijk passen.

Meer informatie

  • Het gratis breipatroon voor de Flax trui vind je hier. Ik heb de ‘gewone’ versie gebruikt. TinCanKnits heeft inmiddels ook een short row versie beschikbaar gesteld.
  • Een complete, stap-voor-stap tutorial voor het breien van deze top down trui, vind je in de Online Brei Campus
  • De video over verschillende manieren van rond breien vind je hier
  • Video en blog over het breien van een proeflapje Als je een trui wil breien is het echt wel verstandig om eerst een proeflapje te breien. Zo bepaal je bijvoorbeeld welke maat breinaalden jij nodig hebt bij het breien met de door jouw gekozen wol (de naalden in het patroon zijn een aanbeveling)
  • ChiaoGoo breinaalden
  • Cocoknits leather cord om je steken apart te zetten voor de mouwen
  • De trui in de video is gebreid in Rico soft merino aran in de kleur Petrol Licht (025). Deze wol is zeer geschikt voor het breien van de Flax trui

Jouw vraag insturen

Ook een vraag insturen? Mail naar info@mirjammolenbeek.nl (met in de onderwerpsregel: ‘vraag BJKU’).

Alle video’s binnen de Brei(d) Je Kennis Uit video-reeks vind je hier.

Zomerse aanpassingen

De zomervakantie staat voor de deur, zo ook in huize Molenbeek. Tijd voor wat meer rust, gezinstijd en heeeeeel veel breien.

Dat betekent dat er wat kleine aanpassingen zijn in juli en augustus voor wat betreft je bestellingen, aanschaf van Online Breilessen en/of de Online Brei Campus en mogelijkheid tot contact. Alles over die aanpassingen lees je hier.

Een fijne zomervakantie en ik verwelkom je graag in mijn webwinkel, mijn Online Breilessen of Campus, of zie je graag op de Knit en Knot beurs 8 en 9 augustus 🧶

Ben ik er een weekje niet? Dan kun je altijd mijn vlogs binge-watchen 😉

Veel breiplezier!

Mirjam

Scroll naar top