Hoe vind ik soortgelijk garen dat is aangeraden in een breipatroon?

‘Ik zie een leuk breipatroon (bijvoorbeeld op Ravelry of in een mooi breiboek of tijdschrift), maar het aangeraden garen kan ik niet in Nederland kopen. Hoe vind ik soortgelijk garen dat is aangeraden in een breipatroon?’

Deze vraag belandt regelmatig in mijn inbox. En niet gek ook, want als je nog niet zo lang breit, is het best spannend om een wolletje dat wordt voorgeschreven in een breipatroon, te vervangen door een ander garen. Maar het is wel heel leuk als je eenmaal weet hoe dat moet! Niet alleen als de wol in Nederland niet verkrijgbaar is; een eigen garen kiezen maakt ook dat het echt jouw project wordt.

Ik beantwoord deze vraag graag in deze nieuwe video binnen de reeks ‘Brei(d) je Kennis Uit’.

Volg de 4 stappen uit deze video en ontdek het antwoord op de vraag ‘Hoe vind ik soortgelijk garen dat is aangeraden in een breipatroon?’

Update januari 2024: mijn webshop is gesloten, dus daar vind je de garendiktes niet meer. Maar in dit blog heb ik het in een handig schema voor je samen gevat.

Meer informatie

  • De Ravelry video waarnaar ik refereer vind je hier. Op Ravelry vind je echt een enorme schat aan brei- en haakpatronen. De meeste patronen zijn Engelstalig. Heb je nog nooit een Engelstalig breipatroon gelezen? Vraag dan hier gratis een vertaallijst aan met Engelstalige breitermen. In deze video leg ik uit waarom het leren lezen van Engelstalige breipatronen een breiwereld voor je open zal laten gaan.
  • Het Ravelry platform vind je hier. Aanmelden is eenvoudig.
  • Op het plaatje zie je het patroon van de Flax trui. Deze top-down trui leren breien? Dat kan via de stap-voor-stap video tutorials in de Online Brei Campus.

Jouw vraag insturen

Hopelijk heb je na het kijken van deze video antwoord op de vraag ‘Hoe vind ik soortgelijk garen dat is aangeraden in een breipatroon?’

Ook een vraag insturen? Mail naar info@mirjammolenbeek.nl (met in de onderwerpsregel: ‘vraag BJKU’).

Alle video’s binnen de Brei(d) Je Kennis Uit video-reeks vind je hier.

Scroll naar boven