Leren breien: gratis online basis cursus

Je wil leren breien. Maar waar begin je? Mijn ‘Leren breien: gratis online basis cursus ‘is een heel goede eerste stap! Als je deze online cursus breien doorloopt, heb je een goede basis gelegd. Zo ontdek je gelijk of breien iets voor jou is.

Deze gratis online cursus ‘Leren breien, de basis’ is geschikt voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen die willen leren breien.

Steken opzetten: long tail cast on

De eerste stap is natuurlijk het opzetten van je steken. De meest gebruikte methode is de ‘long tail cast on’. Ik adviseer je dan ook daarmee te beginnen. Er zijn vele andere methodes om de steken voor je breiwerk op te zetten, maar die leer je vanzelf als je zover bent. Een col heeft bijvoorbeeld een ‘stretchy cast on’ nodig, zodat deze makkelijk over je hoofd past. Maar: we beginnen bij de basis.

In deze video vertel ik over een gratis video die je aan kan vragen als je meer wil weten over het gebruik van breinaalden. Want materiaal heeft heel veel invloed op je breiplezier! Heb je weleens met slechte kleurpotloden gekleurd? Van die potloden waarbij je bijna door het papier heen moet drukken om er wat kleur af te krijgen? Niet leuk. Geldt ook voor slechte breinaalden. De gratis video over breinaalden kun je hier aanvragen.

De breinaalden die ik in deze video gebruik zijn de rechte, bamboe breinaalden van ChiaoGoo. Voor volwassenen zijn die van 33 cm geschikt. Kids tot ongeveer 12 jaar hebben meer baat bij de naalden van 18 centimeter. De wol die ik gebruik is Rico Essentials Merino Aran. Deze materialen zitten in je breipakket wanneer je de Online Breilessen voor Beginners gaat volgen (breinaalden 33 cm).

Ik brei in mijn tutorials ‘Engels’ of ‘Europees’. Je kan bijvoorbeeld ook ‘Continentaal’ of ‘Duits’ breien. Voor het volgen van mijn tutorials is het helemaal niet belangrijk op welke manier jij breit. Ik vertel in deze video meer over Europees en Continentaal breien.

Is het gelukt met het opzetten van de steken? Ga dan verder met de volgende stap binnen de gratis online basis cursus ‘Leren Breien’.

Steken recht breien

De volgende stap is het daadwerkelijk breien van de steken. Insteken, omslaan, doorhalen, af laten gaan: laat het je mantra zijn van de komende dagen. Als je recht kan breien, kan je al heel veel!

Hou je in de gaten dat het niet gelijk perfect hoeft te zijn? Alle begin is moeilijk. Om iets nieuws te leren, zoals breien, raad ik je aan om dagelijks in elk geval 15 minuten vrij te maken om te oefenen. Zie dit echt als fijne tijd voor jezelf. Hebben we nodig toch, in deze hectische tijden?!

In deze video vertel ik over de kantsteek. Wanneer je die wel of niet breit, leg ik verder uit in deze video.

Gelukt? Dan kun je nu door met de derde en laatste video binnen ‘Leren breien: gratis online basis cursus’.

Afkanten en draden netjes weg werken

Als je klaar bent kan je je steken gaan afkanten. Mocht je nou veel te strak, of veel te los, afkanten: maak je geen zorgen. Dit komt vanzelf goed als je vaker oefent.

De draden die je over houdt op het punt waar je je steken hebt opgezet, en waar je je steken hebt afgekant, kun je niet zomaar afknippen! Dan rafelt je breiwerk uit elkaar šŸ˜… Ik laat je in deze video ook zien hoe je die draden netjes weg werkt.

Trucje om je (nog) niet zo net breiwerkje netter te krijgen? Wassen en blocken doet wonderen! Bekijk daarvoor deze video.

Kortingscode Online Breilessen voor Beginners

De smaak te pakken? Daadwerkelijk aan de slag met concrete breiprojecten? Geen zin om eindeloos te zoeken naar de juiste video’s? Je materialen thuis gestuurd krijgen, zodat je zeker weet dat je goede breinaalden en wol hebt – en alles wat je verder nog nodig hebt bij het breien van de patronen? Volg dan mijn Online Breilessen voor Beginners. Omdat je mijn basis cursus nu hebt afgerond, krijg je als dank 10% korting op de breilessen. Vul bij het afrekenen code ‘onlinebeginner’ in, dan wordt er 10% korting verrekend.

Scroll naar boven