Turkish Cast On Tutorial: Steken opzetten voor toe up sokken

In deze tutorial laat ik je zien hoe je met behulp van de Turkish Cast On steken kan opzetten voor het breien van Toe Up Sokken.

Er zijn meerdere manieren voor het opzetten van steken wanneer je je sokken toe up, oftewel van teen naar been, wil breien. De Turkish Cast On is èn heel makkelijk èn heel mooi! Voor velen is het gemak van deze opzetmethode de reden om te kiezen voor het breien van toe up sokken in plaats van top down sokken.

Heb je nog niet eerder Toe Up Sokken gebreid? Nog niet eerder Magic Loop gebreid of nog nooit een Engelstalig Breipatroon gelezen? Dan is een lidmaatschap op de Online Brei Campus echt iets voor jou!

Wat heb je nodig voor het breien van Toe Up Sokken?

Voor het breien van sokken van teen naar been gebruik ik een rondbreinaald van 80 cm 2.25 mm van ChiaoGoo. Brei je redelijk strak? Gebruik dan een naald met een dikte van 2.5 mm. Daarnaast heb je fingering weight sokkengaren nodig. In de video gebruik ik een bol Opal sokkenwol. Maar je kan natuurlijk ook een mooi handgeverfd sokkengaren pakken.

Breipatroon voor Toe Up Sokken (Engelstalig)

Het breipatroon dat ik voor Toe Up Sokken heb gebruikt is de Biscotte’s Basic Toes-Up Heel Flap Socks. De link verwijst naar Ravelry. Weet je niet hoe Ravelry werkt, bekijk dan zeker even deze tutorial. Ik gebruik over het algemeen graag Engelstalige breipatronen, omdat ze heel eenduidig zijn. In deze video zie je waarom ik denk dat het fijn is om Engelstalige patronen te leren lezen.

Ik wens je veel plezier met deze tutorial voor de Turkish Cast On en met het breien van je sokken. van teen naar been!

Scroll naar boven