Helemaal los met sokken breien!

De #sokkengektekal is van start gegaan en iedereen is lekker helemaal los gegaan met sokken breien! En ik heb hierdoor mijn brei-mojo weer helemaal terug gevonden (meer dan!).

In vlog 101 laat ik je zien welke sokken ik aan het breien ben. Ook heb ik mezelf uitgedaagd om een paar Basic Magic Loop Socks te breien in 3 dagen. Benieuwd of dat gelukt is? Bekijk dan snel de video. En heb je mee gedaan aan de giveaway uit vlog 100? Ook dan wil je zeker even kijken, want ik maak ook de winnaar van de streng Mirjam van Winnie’s Wol bekend.

Alle linkjes zien die ik noem in de video? Klik dan hieronder op de video thumbnail even op ‘Bekijken op YouTube’.

Samen sokken breien en mee doen aan de #sokkengektekal? In dit blog lees je alle details (inclusief de gemaakte updates).

De vlog bekijken zonder reclame? Dat kan via de Online Brei Campus

Het google docs formulier voor al jouw vragen: https://forms.gle/XcQgWGP9s8ULEKQJ9

Alle breiprojecten waarover ik praat, inclusief patronen en garens die ik gebruik, vind je op mijn Ravelry pagina: https://www.ravelry.com/projects/mirjammolenbeek

Ingezonden brei vragen die in de vlog worden beantwoord

41:58 Vraag 1: ‘Ik heb al een aantal paar sokken gebreid, gebruikmakend van jouw basis sokpatroon. Waar ik altijd mee zit is dat ik een ‘ladder’ krijg als ik overga van naald 1 naar naald 2 (dus aan de zijkanten). Wat ik ook probeer – extra strak trekken van de wol bv – blijf je de overgang zien. Heb jij tips om dit te voorkomen?’

Ladder in je breiwerk voorkomen: https://www.mirjammolenbeek.nl/magic-loop-breien-hoe-voorkom-je-een-ladder-in-je-breiwerk/

Vraag 2: ‘Hoe brei je een patroontje door (bijv. een motief van een bloemetje) van het bovenstuk (bij sok van boord naar teen) door naar de voet, met daartussen de hiel? Hopelijk snap je de vraag, beetje onduidelijk gesteld maar weet het even niet makkelijker uit te leggen.’

Op de hoogte blijven?

Alle projecten waaraan ik in breivlog 101: ‘Helemaal los met sokken breien’ aan het breien ben – en die ik af heb- , inclusief details over wol en eventuele aanpassingen, vind je op mijn Ravelry project pagina

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief

MirjamMolenbeek vind je ook op InstagramPinterest en Facebook.

Verder kijken:

Dankjewel voor het kijken naar breivlog 101.

Bekijk ook vlog 1 tot en met 100 op mijn YouTube kanaal.

Vind nog veel meer tips over breien op mijn blog.

Kun je nog niet breien en wil je testen of het iets voor je is? Volg dan mijn gratis mini-cursus ‘Breien, de Basis’.

Scroll naar boven